Na 2 speeldagen in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal zijn er nog 4 clubs met het maximum van de punten: FWS Woluwe, SV Zulte Waregem, Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage en Svelta Melsele!

FWS Woluwe voor de aftrap van het thuisduel tegen Kontich! Foto – (c) LSK

FWS Woluwe haalde het thuis tegen Kontich met 5-1. Kort voor de rust zorgde Lynn Senaeve voor het openingsdoelpunt (1-0) en kort na de rust verdubbelde ze de score met een vrije trap in de winkelhaak (2-0). Audrey Demoustier zorgde halfweg de 2de helft voor de 3-0 en Soraia Matos Martins maakte er op 7 minuten van het einde zelfs 4-0 van. Ex-Belgian Red Flame Stefanie Van Broeck redde vervolgens de eer voor Kontich (4-1, 86ste minuut) waarna Lynn Senaeve op het einde van de reguliere speeltijd haar derde van de namiddag lukte waardoor de eindstand 5-1 werd!

SV Zulte Waregem liep op bezoek bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies in het eerste half uur uit tot 0-3 dankzij doelpunten van Anke De Vos (0-1), Jolien Badie (0-2) en Lisa Capiau (0-3). Jella Lauwens scoorde vervolgens vanop de strafschopstip tegen voor KAA Gent Ladies B maar nog voor de rust werd het 1-4 dankzij Julie Devos. In het begin van de 2de helft dreef Anke De Vos de score zelfs op tot 1-5 Op het uur kreeg de thuisploeg een tweede strafschop. Doelvrouw Elke Geeraerts stopte de poging van Jella Lauwens. En dan waren er 10 dolle minuten van het beloftenteam van KAA Gent Ladies dat via Elena Dhont (2-5) en de invalsters Febe Poppe (3-5) en Alessia Mieras (4-5) nog voor het slotkwartier terug de aansluiting bewerkstelligde. Maar de gelijkmaker kwam er niet meer zodat SV Zulte Waregem aan het seizoen begint met een 6 op 6 terwijl de kampioen van vorig seizoen na 2 speeldagen nog geen enkel puntje haalde.

In de wedstrijd tussen de teams met de langste namen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage stond het al na 3 minuten 0-1 voor de bezoekers dankzij een doelpunt van Céline Cornez na een assist van Emilie Watripont. Dan was het wachten tot het laatste kwartier van de wedstrijd vooraleer USGTH verder uitliep via goals van Manon Leclercq op aangeven van Céline Cornez (0-2) en van Laura Gorniak na een assist van Anaïs Autem (0-3). Sofie Huyghebaert kon uitendelijk de eer redden voor de thuisploeg vanop de strafschopstip (1-3).

Nieuwkomer Svelta Melsele
begint in het eerste seizoen in eerste klasse ook met een 6 op 6. Het won op de 2de speeldag thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies dankzij doelpunten in de 2de helft van Lieselot De Bruyn (1-0, 64ste minuut) en Kaily Dhondt (2-0, 80ste minuut).

De andere nieuwkomer Wuustwezel behaalde thuis tegen Tongeren DV de eerste competitiewinst van het seizoen. Nadat het bij de rust nog 2-2 stond werd het uiteindelijk nog een mooie en ruime overwinning met 7-2. Gitte Van Wesenbeeck lukte volgens de FBB App van de KBVB 3 van de 7 goals voor de thuisploeg alhoewel 1 van die 3 eigenlijk een owngoal was van een speelster van Tongeren, zo vernamen we achteraf!

Ook Massenhoven boekte een eerste overwinning in deze nieuwe competitie. Thuis tegen VC Moldavo kwam het wel eerst op achterstand na een goal van Stéphanie Van Gils (0-1) maar via Selina Gijsbrechts stond het een minuut later opnieuw gelijk (1-1). Met goals van Jolien Van Dijck (2-1) en een dubbel van Laure De Wolf werd het uiteindelijk 4-1. Louise Dauwen (VC Moldavo) werd nog uitgesloten na een dubbele gele kaart!

DVC Eva’s Tienen
, vorig seizoen nog in de Super League, kon in deze competitie nog geen punten pakken. Op de 2de speeldag verloor het thuis met 0-4 tegen het beloftenteam van Standard. De doelpunten waren van Caroliena Wolters in de 1ste helft (0-1 op strafschop) en na de rust scoorden Valerie Schuilen (0-2) en Marie Bougard (0-3 en 0-4) voor de bezoekers!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in 1ste klasse:

Wuustwezel – Tongeren 7-2 (rust: 2-2);
Doelpunten: 13′ Lorène Martin 0-1 27′ Gitte Van Wesenbeeck 1-1, 28′ Elise Florio 1-2, 38′ Stefanie Van Ginderen 2-2, 48′ Lotte Kerkhove 3-2, 55′ Gitte Van Wesenbeeck via speelster Tongeren 4-2 owngoal, 74′ Ilona Beyers 5-2, 79′ Gitte Van Wesenbeeck 6-2, 85′ Tine Van Roie 7-2.

FWS Woluwe – Kontich 5-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 44′ Lynn Senaeve 1-0, 55′ Lynn Senaeve 2-0, 67′ Audrey Demoustier 3-0, 83′ Soraia Matos Martins 4-0, 86′ Stefanie Van Broeck 4-1, 90′ Lynn Senaeve 5-1.

Massenhoven – VC Moldavo 4-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 38′ Stephanie Van Gils 0-1, 39′ Selina Gijsbrechts 1-1, 62′ Jolien Van Dijck 2-1, 78′ Laure De Wolf 3-1, 89′ Laure De Wolf 4-1.
Rode kaart: 82′ Louise Dauwen (VC Moldavo) (na 2x geel).

DVC Eva’s Tienen – Standard B 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 30′ Caroliena Wolters 0-1 op strafschop, 46′ Valerie Schuilen 0-2, 67′ Marie Bougard 0-3, 83′ Marie Bougard 0-4.

KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem 4-5;
Doelpunten: 12′ Anke De Vos 0-1, 13′ Jolien Badie 0-2, 25′ Liesa Capiau 0-3, 35′ Jella Lauwens 1-3 op strafschop, 44′ Julie Devos 1-4, 51′ Anke De Vos 1-5, 64′ Elena Dhont 2-5, 70′ Febe Poppe 3-5, 73′ Alessia Mieras 4-5.

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem – USGTH 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 3′ Céline Cornez 0-1, 79′ Manon Leclerq 0-2 73′ Laura Gorniak 0-3, 86′ Sophie Huyghebaert 1-3 op strafschop.

Svelta Melsele – SC E. Aalst Ladies 2-0 (rust: 0-0).
Doelpunten: 64′ Lieselot De Bruyn 1-0 80′ Kaily Dhondt 2-0.