Share

Op de dag dat Andy Murray Groot-Brittannië in Flanders Expo in Gent de Davis Cup tennis bezorgde na winst in de finale tegen David Goffin en België speelde het Engelse nationale vrouwenteam in Bristol een EK-kwalificatieinterland tegen Bosnië-Herzegovina.

Engeland, dat derde eindigde op het voorbije WK in Canada en dat afgelopen donderdag 26 november 2015 nog 0-0 gelijkspeelde in een oefenwedstrijd op bezoek bij Duitsland, beet zich gedurende meer dan een uur de tanden stuk op Bosnië-Herzegovina, dat op 30 meter van het eigen doel een verdedigingsgordel optrok waar het team van trainer Mark Sampson nauwelijks door kwam.

Na tien minuten wedstrijd trof Jordan Nobbs in de gietende regen in Bristol de lat maar daarna hield de tweede doelvrouw Almina Hodzic alle Engelse doelpogingen tegen. Engeland miste creativiteit om de Bosnische verdediging open te breken, het speelde te vaak door het midden en het heeft ook een gebrek aan echte afwerkers om in dit soort wedstrijden het verschil te maken. Het was dan ook tot de 69ste minuut van het duel wachten vooraleer Eniola Aluko van Chelsea Ladies op links dan toch voor de actie zorgde die tot het verlossende doelpunt leidde. Ze raakte voorbij Melisa Hasanbegovic, zette voor en daar was de tien minuten na de rust ingevallen Jill Scott (voor het duel nog met Fara Williams gehuldigd vanwege de meer dan 100 interlands die ze voor haar land achter haar naam heeft staan) om de bal met het hoofd binnen te koppen (1-0, 69ste minuut). Het bleef voor 13.040 toeschouwers bij dat ene doelpunt dat Engeland met een beetje meeval de drie punten bezorgde.

Almina Hodzic, in Leuven nog reservedoelvrouw, hield Engeland in Bristol meer dan een uur op 0-0. Foto - Dirk Vuylsteke

Almina Hodzic, in Leuven nog reservedoelvrouw, hield Engeland in Bristol meer dan een uur op 0-0. Foto – Dirk Vuylsteke

De eerste thuiswedstrijd sinds het succesvolle WK was dus voor de ‘Lionesses’ een frustrerende ervaring en het feestje met het karrevracht doelpunten waarop gehoopt werd kwam er niet maar toch sloot Engeland het jaar waarin het Engelse vrouwenvoetbal ook in eigen land populair werd af met een overwinning. Het was meteen ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor de speelsters in Engeland waar de competitie al begin oktober eindigde.

Op maandag 30 november 2015 staat in Leuven het volgende duel in EK-kwalificatiegroep 7 op het programma. De Belgian Red Flames kunnen dan een verdere stap richting EK 2017 in Nederland zetten als ze Servië ontvangen. De aftrap is om 20 uur.

EK-kwalificatiegroep 7 – Zondag 29 november 2015:
Engeland – Bosnië-Herzegovina 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 69′ Jill Scott 1-0.

Stand in de groep:
1. België 2-6 (11-0);
2. Engeland 2-6 (9-0);
3. Bosnië-Herzegovina 5-6 (5-12);
4. Servië 3-6 (4-1);
5. Estland 4-0 (0-16);

Programma:
Maandag 30 november 2015 om 20 uur:
België – Servië (in Leuven);
Vrijdag 8 april 2016:
Engeland – België.
Dinsdag 12 april 2016:
België – Estland;
Bosnië-Herzegovina – Engeland.

Lees nog meer over Engeland – Bosnië-Herzegovina:
Website UEFA

PS: Melden we nog dat het oefenduel tussen Ladies Genk en de Belgian Red Flames U19 op deze zondag 29 november 2015 op 1-4 eindigde.

Share