Share

Zowel Lieke Martens als bondscoach Sarina Wiegman komen nog in aanmerking om respectievelijk FIFA Women’s Player en FIFA Women’s Coach of the Year te worden. De FIFA maakte op deze vrijdag 22 september 2017 de namen van de 3 kandidaten voor de trofeeën van 2017 bekend!

Lieke Martens (o.a. ex-Standard, ex-Rosengard en tegenwoordig FC Barcelona) kan dus op maandag 23 oktober 2017 in het Palladium Theatre in Londen verkozen worden tot FIFA Women’s Player of the Year. De nog resterende tegenkandidates zijn de Venezolaanse Deyna Castellanos die voor Santa Clarita Blue Heat uitkomt en tweevoudig wereldvoetbalster van het jaar, de Amerikaanse Carli Lloyd die het voorbije seizoen in Engeland voor Manchester City Ladies speelde.

Sarina Wiegman, hier recent in Tubeke met Nederland tegen België. Foto – (c) Sportpix.be/David Catry

Voor de titel van FIFA Women’s Coach of the Year 2017 is Sarina Wiegman nog in de running met 2 mannelijke collega’s namelijk Nils Nielsen, de bondscoach die Denemarken naar de EK-finale 2017 leidde, en Gerard Prêcheur, de man die de treble won met Olympique Lyonnais (Franse titel, Franse beker en UWCL)!

Bij de mannen gaat het nog tussen de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid), de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Braziliaan Neymar (na FC Barcelona nu bij Paris Saint-Germain) voor de trofee van FIFA Player of the Year 2017.

Voor de titel van FIFA Coach of the Year bij de mannen gaat het nog tussen Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Chelsea) en Zinédine Zidane (Real Madrid).

Bekijk de volledige lijst met kandidaat-winnaars via de website van de FIFA:

FIFA.com – The Best FIFA Football Awards

Luister naar een recent interview met Lieke Martens dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar een recent interview met Sarina Wiegman dankzij Vrouwenteam TV:

Share