In de 2de klasse B stonden er afgelopen zaterdag 18 november 2017 twee inhaalwedstrijden op het programma. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies, dat leider was, ontving ASE De Chastre terwijl het beloftenteam van OH Leuven het voor eigen publiek opnam tegen het beloftenteam van Tongeren DV.

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies kwam na een kwartier op voorsprong dankzij Gwen Duijsters (1-0) maar via een dubbel van Stéphanie Jubary, de topschutster van ASE De Chastre die in de laatste 10 minuten van de eerste helft 2 kansen wist om te zetten in 2 doelpunten, stond het bij de rust 1-2 voor de bezoekers! KRC Genk Ladies B sloeg na de rust wel terug eerst met een strafschopdoelpunt van Kimberly Verbist (2-2, 55ste minuut) en tien minuten voor tijd via Gwen Duijsters, die op aangeven van Bo Paulussen, haar tweede goal van de namiddag lukte (3-2, 80ste minuut). Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd loste de bezoekende doelvrouw Pauline Jandrain een schot van Gwen Duijsters waarna Bo Paulussen met een lob de 4-2-eindstand op het bord trapte! In de slotminuut viel Kelly Paulus, tegenwoordig hulptrainer bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies, nog een minuutje in!

Het beloftenteam van OH Leuven voor de aftrap van het duel tegen de beloften van Tongeren! Foto – (c) OH Leuven / Michael Teulings

Ook het beloftenteam van OH Leuven, de eerste achtervolger van het beloftenteam van KRC Genk Ladies, hield de 3 punten thuis. Tegen het beloftenteam van Tongeren DV werd het een ruime overwinning met 7 doelpunten verschil gespreid over 2 helften. Bij de rust stond het al 4-0 na goals van Noa Corbeels (1-0 en 4-0), Tess Wils (2-0) en Timea Haest (3-0). Na de rust zorgde Noa Corbeels eerst voor de 5-0 vanop de strafschopstip waarna de ingevallen Lies Bongaerts (6-0) en de ook al ingevallen Caitlin Wijnants (7-0) de eindstand op het bord plaatsten!

Leider KRC Genk Ladies B ontvangt op de 10de speeldag op zaterdag 25 november 2017 Eendracht Louwel in een Limburgse derby met aftrap om 14u30. OH Leuven B speelt eveneens thuis een derby tegen Miecroob Veltem en dat met aftrap om 15 uur! De verliezers van de inhaalwedstrijden van afgelopen zaterdag Tongeren B en ASE De Chastre nemen het op zaterdag 25 november 2017 tegen mekaar op in Tongeren met aftrap om 13 uur!

De uitslagen en doelpuntenmakers van de inhaalwedstrijden waren dus:

KRC Genk Ladies B – ASE De Chastre 4-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: Gwen Duijsters 1-0, Stéphanie Jubary 1-1, Stéphanie Jubary 1-2, Kimberly Verbist 2-2 op strafschop, Gwen Duijsters 3-2, Bo Paulussen 4-2.

OH Leuven B – Tongeren B 7-0 (rust: 4-0);

Doelpunten: Noa Corbeels 1-0, Tess Wils 2-0, Timea Haest 3-0, Noa Corbeels 4-0, Noa Corbeels 5-0 op strafschop, Lies Bongaerts 6-0, Caitlin Wijnants 7-0