Op zaterdag 18 november 2017 stonden in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal twee inhaalwedstrijden van de 4de speeldag op het programma. Wuustwezel ontmoette het beloftenteam van Standard terwijl het beloftenteam van KAA Gent Ladies het thuis opnam tegen SC Eendracht Aalst!

K. Wuustwezel FC won thuis tegen het beloftenteam van Standard en komt zo op gelijke hoogte met de Luikenaars! Foto – (c) LSK

Wuustwezel, vorig jaar nog in de 2de klasse had de punten nodig en het haalde het ook thuis tegen Standard B met het kleinste verschil! Het enige doelpunt van de wedstrijd viel kort na de rust toen Gitte Vanwesenbeeck een hoekschop van Lotte Kerkhove binnenkopte (1-0)!

Gitte Vanwesenbeeck, de captain van Wuustwezel, kopt de hoekschop van Lotte Kerkhove tegen de netten! Foto – (c) LSK

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies won eveneens met een doelpunt verschil thuis tegen SC Eendracht Aalst! Ook hier viel het doelpunt in de tweede helft. Belgian Red Flame U16 Geena-Lisa Buyle kreeg de bal in de diepte vanuit het middenveld. Ze trapte de bal in eerste instantie nog over de uitgekomen doelvrouw tegen de deklat waarna ze de rebound eerst controleerde en vervolgens binnentrapte (1-0)!

Geena-Lisa Buyle scoorde het winnende doelpunt voor de beloften van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Door de winst klom het beloftenteam van KAA Gent Ladies in de middenmoot naar plaats 7 met nu 14 punten uit 9 wedstrijden. SC Eendracht Aalst wordt 10de met 11 punten uit 9 duels, dat zijn er evenveel als Tongeren. Standard B en Wuustwezel staan nu samen op de 12de plaats met allebei 10 punten uit 9 wedstrijden maar het beloftenteam van Standard heeft nog het betere doelpuntensaldo (13-16 tegenover 19-24).