Op de 10de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stonden er enkele leuke affiches op het programma voor de teams bovenaan het klassement. De leidersploegen Kontich en Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage bleven aan de winst waardoor dit duo heeft inmiddels 4 punten voorsprong op de eerste achtervolgers!

Kontich won thuis met ruime 5-0-cijfers de topaffiche tegen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem, dat aan de aftrap kwam zonder de geblesseerde Debbie Decoene, zonder Laurence Alderweireldt (op reis) en Lore Van Exem (die stage moest lopen). Chiara Wielockx was de figuur van de dag met 3 goals voor de rust!

Ook Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage won maar met het kleinste verschil en een doelpunt in de slotfase op bezoek bij SV Zulte Waregem. Elodie Hansenne werd de matchwinnaar aan de Kastanjelaan in Zulte (0-1)!

FWS Woluwe maakte voor de rust het verschil tegen Svelta Melsele. Dankzij de 5-1-overwinning klom het team van trainer Tamara Cassimon naar de 3de plaats!

In Tongeren – Massenhoven viel er slechts 1 doelpunt en dat na 16 minuten via de Belgian Red Flame U16 Emmy Donné (1-0). In de tweede helft kwam de thuisploeg eerst met 10 te staan na twee gele kaarten voor Kelly Salu en vervolgens zelfs met 9 toen ook Gaëlle Vozza uitgesloten werd. Toch hield Tongeren de kleine voorsprong op het scorebord (1-0).

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies bleef thuis tegen VC Moldavo op een scoreloos gelijkspel steken (0-0).

Het beloftenteam van Standard maakte na de rust en in het laatste kwartier het verschil thuis tegen SC Eendracht Aalst, dat uiteindelijk nog met een zware 4-0-nederlaag huiswaarts keerde.

Wuustwezel had dankzij een dubbel van Lotte Kerkhove en een goal van Dorien Debacker met een 3-0-voorsprong aan de rust de schaapjes op het droge tegen DVC Eva’s Tienen, dat met een gehavende ploeg moest aantreden. Toch lukte Margaux Eymael na de rust een dubbel waardoor Eva’s Tienen voor het eerst dit seizoen een helft wist te winnen!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in eerste klasse:

Wuustwezel – DVC Eva’s Tienen 4-2 (rust: 3-0);
Doelpunten: 15′ Lotte Kerkhove 1-0, 17′ Lotte Kerkhove 2-0, 40′ Dorien Debacker 3-0, 51′ Margaux Eymael 3-1, 71′ Ilona Beyers 4-1, 89′ Margaux Eymael 4-2.

Tongeren – Massenhoven 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 16′ Emmy Donné 1-0.
Rode kaarten: 48′ Kelly Salu (Tongeren) (2x geel), 68′ Gaëlle Vozza (Tongeren).

Kontich – FW Diksmuide-Merkem 5-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 13′ Chiara Wielockx 1-0, 18′ Chiara Wielockx 2-0, 44′ Chiara Wielockx 3-0, 47′ Annelies Van Den Bergh 4-0, 69′ Maren Sempels 5-0.

SV Zulte Waregem – USGTH 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ Elodie Hansenne 0-1.

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

FWS Woluwe – Svelta Melsele 5-1 (rust: 4-1);

Doelpunten: 6′ Audrey Demoustier 1-0, 28′ Audrey Demoustier 2-0, 40′ Lies Tambeur 3-0, 44′ Shayna Raekelboom 4-0, 45′ Rebecca Degenaers 4-1, 63′ Jana Simons 5-1.

Standard B – SC E. Aalst 4-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 47′ Valentine Hannecart 1-0, 83′ Magali Dinon 2-0, 90′ Verhoeven 3-0, 90′ + 3′ Morgane Aelen 4-0.