Share

Op dinsdag 28 november 2017 was het voor de Belgian Red Flames en bondscoach Ives Serneels die ter plaatse was uitkijken naar het WK-kwalificatieduel tussen Portugal en Italië in Estoril.

Portugal begon het best aan de wedstrijd en het had op voorsprong kunnen komen maar het miste de kansen die het kreeg. Carolina Mendes mikte naast, Andreia Norton trapte hoog over doel en Vanessa Marques kopte over. Italië hield stand en toen het uitbrak op acht minuten van de rust kon Daniela Sabatino met links een perfecte voorzet vanop links van Barbara Bonansea in het Portugese doel trappen (0-1, 38ste minuut). Voor de rust waren er dan nog kopballen van Diana Silva over en van Vanessa Marques naast het doel dat verdedigd werd door Laura Giuliani, na haar Duits avontuur tegenwoordig de doelvrouw van Juventus. Bij de rust stond het 0-1.

Portugal ging ook in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar Diana Silva kopte naast. Aan de overkant hield Patricia Morais met een knappe redding de Italiaanse Daniela Sabatino van een tweede doelpunt. Diana Silva kopte vervolgens op aangeven van Jéssica Silva nog eens naast en een vrije trap van Andreia Norton werd door een Italiaanse verdediger in hoekschop gedevieerd. Vanessa Marques zag daarna nog een kopbal van dichtbij in hoekschop afgeweerd worden maar een gelijkmaker kwam er niet meer voor de thuisploeg die in de slotfase van de wedstrijd ook nog 2 doelpunten van Jéssica Silva en van Raquel Infante terecht zag afgekeurd worden door de Spaanse scheidsrechter Marta Huerta De Aza.

Bekijk de hoogtepunten van Portugal – Italië met dank aan FPF/RTP:

Eerder op de dag won Roemenië in Boekarest thuis met 3-1 tegen Moldavië. Bij de rust stond het slechts 1-0 na een doelpunt van Andreea Voicu (27ste minuut). In het begin van de tweede helft scoorde Moldavië dan de allereerste treffer in deze campagne dankzij Eugenia Miron (51ste minuut) maar de vreugde over de gelijke stand was van korte duur want een minuut later zette Andreea Voicu Roemenië al opnieuw op voorsprong (2-1, 52ste minuut). Net voor het uur lukte Eugenia Miron dan ook haar 2de goal van de voormiddag maar wel in het verkeerde doel. Ze trapte onvrijwillig met haar linkervoet een poging van Andreea Voicu tegen de netten. Een owngoal dus na 59 minuten waardoor het 3-1 werd voor Roemenië, meteen de eindstand in deze vrouwelijke derby in het voormalige Oostblok!

U kan de volledige wedstrijd Roemenië – Moldavië herbekijken dankzij FRF TV:


Dit waren de uitslagen in de groep van de Belgian Red Flames op dinsdag 28 november 2017:

Roemenië – Moldavië 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 27′ Andreea Voicu 1-0, 51′ Eugenia Miron 1-1, 52′ Andreea Voicu 2-1, 59′ Eugenia Miron 3-1 owngoal.

Portugal – Italië 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 38′ Daniela Sabatino 0-1.

De stand in groep 6 is nu:
1. Italië 4-12 (10-0);
2. België 3-9 (16-2);
3. Portugal 3-3 (8-2);
4. Roemenië 4-3 (5-8);
5. Moldavië 4-0 (1-28).

Dit zijn de resterende wedstrijden voor dit seizoen in deze groep:
06/04/2018: Moldavië – Italië;
06/04/2018: België – Portugal;
10/04/2018: Italië – België;
10/04/2018: Moldavië – Roemenië;
08/06/2018: Italië – Portugal;
12/06/2018: Roemenië – Portugal;
12/06/2018: Moldavië – België.

Voor nog meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share