Share

Op maandag 18 december 2017, op de dag dat de Warmste Week in Wachtebeke van start ging, stond de inhaalwedstrijd van de 8ste speeldag tussen KAA Gent en RSC Anderlecht op het programma. Het was uitkijken hoe de heruitgave van de bekerfinale 2017, in mei nog gewonnen door de vrouwelijke Buffalo’s, zou eindigen.

U kan een verslag met de hoogtepunten bekijken dankzij Sportbeat:

Terwijl de mannen van RSC Anderlecht, nog altijd regerend landskampioen, op zondag 17 december 2017 in de dagen voor de verkoop van de club nog een pijnlijke en historische nederlaag leden onder leiding van Hein Vanhaezebrouck tegen Club Brugge (voor het eerst werd er met 5-0 verloren in een rechtstreeks duel) deed vrouwelijk paars-wit, dat al herfstkampioen was, het beter op bezoek bij eerste achtervolger KAA Gent Ladies. Met een doelpunt in elke helft nam het afstand van de vrouwelijke Buffalo’s en neemt het mogelijk al een beslissende voorsprong op weg naar de landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal in 2017-18.

Super League:

Uitslag inhaalwedstrijd 8ste speeldag:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Elke Van Gorp 0-1, Charlotte Tison 0-2.

Anderlecht verstevigde dus de leiderspositie met nu 28 punten uit 11 duels
. Het heeft al 7 punten voorsprong op KAA Gent Ladies dat 21 punten telt uit evenveel wedstrijden. KRC Genk Ladies is 3de met 18 punten, Standard heeft als 4de 15 punten, OH Leuven is 5de met 9 punten en KSK Heist tenslotte 6de en laatste met 3 punten.

Om de Warmste Week/Music for Life op de voet te volgen kan U hier terecht:

De Warmste Week

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share