Share

Komen de Belgian Red Flames half januari 2018 met een brede selektie samen voor een stage dan deed Italië dat al vlak voor kerstmis. Het team van bondscoach Milena Bertolini oefende tegen de Italiaanse U23 van het duo Attilio Sorbi en Nazzarena Grilli op het veld van de Villagio Azzurro van Novarello.

Het A-team won het oefenwedstrijdje met 4-0 dankzij goals van Daniela Sabatino, Lisa Alborghetti, Barbara Bonansea en Cristiana Girelli. Italië is voorlopig leider in groep 6 met een 12 op 12 en het wordt hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste tegenstander van de Belgian Red Flames, die begonnen met een 9 op 9, voor de rechtstreekse kwalificatie op weg naar het WK 2019 in Frankrijk.

Italië speelt overigens binnenkort een oefenduel tegen Frankrijk waar Corinne Diacre na afloop van het EK 2017 in Nederland bondscoach werd. Dat zal gebeuren in het Stade Orange Vélodrome van Marseille op zaterdag 20 januari 2018 met aftrap om 21 uur!

Eind februari begin maart 2018 is Italië dan net als de Belgian Red Flames aanwezig op de Cyprus Women’s Cup waar het in de groepsfase tegen Finland, Zwitserland en Wales zal spelen. De Belgian Red Flames spelen dan in groep B tegen Tsjechië, de organisator van dit tornooi in 2018, tegen Spanje en tegen Oostenrijk. Op woensdag 7 maart 2018 is er zowel voor Italië als voor Belgiê nog een slotwedstrijd wie weet een finaleduel.

Op vrijdag 6 april 2018 speelt Italië vervolgens een WK-kwalificatieduel op bezoek bij Moldavië. Op dinsdag 10 april 2018 ontvangt het de Belgian Red Flames, die 4 dagen eerder in Leuven Portugal ontvangen!

Lees nog meer over Italië via:
FIGC
en via:
FIGC

Lees nog meer over de Cyprus Women’s Cup:
Cyprus Women’s Cup

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share