Share

Op woensdag 7 februari 2018 reikt Het Laatste Nieuws voor het tweede jaar op rij een Gouden Schoen voor vrouwen uit op de dag dat de krant naar jaarlijkse gewoonte gastheer is van de Gouden Schoen, dé trofee voor de beste voetballer in België van het voorbije kalenderjaar.

Ook dit jaar zijn er 10 genomineerden bij de vrouwen en het zijn ook allemaal Belgian Red Flames die actief waren op het voorbije EK 2017 in Nederland.
Het zijn dit keer wel allemaal veldspeelsters, er werd geen enkele doelvrouw genomineerd!

Dit zijn de 10 kandidaten in alfabetische volgorde met de clubs waarvoor ze in het voorbije kalenderjaar 2017 uitkwamen:
Julie Biesmans (Standard/Bristol City), Janice Cayman (Montpellier), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Davina Philtjens (Ajax), Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies/RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard/KRC Genk Ladies), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) en Aline Zeler (Standard/RSC Anderlecht).

Het Laatste Nieuws vond ook 89 experten
die voor deze prestigeuze prijs hun stem mogen uitbrengen en als zodanig de opvolgster van Tessa Wullaert, de winnares van de allereerste editie op woensdag 8 februari 2017, mogen aanwijzen. Uitsluitsel daarover krijgt U dus op woensdag 7 februari 2018 op de dag dat ook de opvolger van José Izquierdo (Club Brugge en vervolgens Brighton & Hove Albion) bij de mannen wordt bekendgemaakt!

Lees over de allereerste editie van de Gouden Schoen via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat U kan deelnemen aan een Poll van Het Laatste Nieuws rond de vrouwelijke Gouden Schoen waardoor U ook een duoticket kan winnen om op het Gala in Paleis 12 van de Heizel op de dag van de uitreiking aanwezig te zijn.

Voor meer daarover ga naar:

Het Laatste Nieuws

Share