Op de 14de speeldag in de eerste klasse nam FWS Woluwe de leiding over van herfstkampioen Kontich. FWS Woluwe won thuis met het kleinste verschil net als het beloftenteam van KAA Gent en Svelta Melsele!

In een doelpuntenrijke wedstrijd stond herfstkampioen Kontich bij de rust nog 2-4 voor op bezoek bij Wuustwezel maar in het slot van de wedstrijd kwam de thuisploeg via een dubbel van Gitte Vanwesenbeeck nog op gelijke hoogte om zo een puntje in de wacht te slepen (4-4).

FWS Woluwe profiteerde van het puntenverlies van Kontich door thuis dankzij een vroeg doelpunt van Bénédicte Rifflart (waarbij de bal nog even onvrijwillig aangeraakt werd door Nina Van Orshaegen) met het kleinste verschil te winnen tegen VC Moldavo (1-0).

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage Ladies
won op bezoek bij Massenhoven met 0-3 via een dubbel van Laura Gorniak en een goaltje vanop de strafschopstip van Manon Leclercq (0-3).

USGTH Ladies won op bezoek bij Massenhoven en blijft mee bovenaan! Foto – (c) USGTH Ladies

Ook het beloftenteam van KAA Gent Ladies boekte een nipte overwinning dankzij een doelpunt even over het uur van Romy Camps (1-0). Vermeldenswaardig was het wederoptreden van Amber Maximus, die lange tijd out met een zware blessure. De spits, die al 25 keer scoorde voor KAA Gent Ladies in de Super League (12x in 2015-16 en 13x in 2016-17), speelde zoals afgesproken met de technische staf de eerste helft vooraleer bij de rust gewisseld te worden.

Amber Maximus was na een lange afwezigheid voor het eerst weer in een competitiewedstrijd van KAA Gent Ladies te zien! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Svelta Melsele knoopte opnieuw aan met de overwinning tegen het beloftenteam van Standard. Hier was Jolien Dierickx de matchwinnaar (1-0).

Svelta Melsele juicht na de thuiswinst tegen het beloftenteam van Standard! Foto – (c) Svelta Melsele

Rode lantaarn Eva’s Tienen, dat in de inhaalwedstrijd tegen Tongeren thuis met 1-2 verloor door 2 doelpunten van ex-speelster Isabelle Ebhodaghe, ging ook thuis tegen SV Zulte Waregem onderuit. Late goals van Anke De Vos en Anne-Lore Scherrens maakten het verschil (0-2).

Ellfriede Notebaert lukte haar allereerste doelpunt in eerste klasse voor FWDM! Foto – (c) FW Diksmuide-Merkem

In Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem tegen SC Eendracht Aalst vielen er 7 goals maar de thuisploeg die bij de rust nog op voorsprong stond (2-1) verloor uiteindelijk met 3-4! Verdedigende middenvelder Elfriede Notebaert scoorde voor het eerst in 1ste klasse. Op een vrije trap van Laura Delheye kon ze de bal binnentikken met links voor FWDM! Laura Delheye gaf niet alleen een assist ze scoorde ook nog 2 keer voor de thuisploeg. Megane Lerinckx en Anke Vanhooren lukten dan weer elk een dubbel voor de bezoekers!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 14de speeldag in 1ste klasse:

Wuustwezel – Kontich 4-4 (rust: 2-4);
Doelpunten: 3′ Tinne Van den Bergh 1-0, 6′ Chiara Wielokckx 1-1, 19′ Tinne Van Den Bergh 2-1, 23′ Joke Verelst 2-2, 25′ Annelies Van Den bergh 2-3, 35′ Chiara Wielockx 2-4, 70′ Gitte Vanwesenbeeck 3-4, 90′ Gite Vanwesenbeeck 4-4.

Massenhoven – USGTH 0-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 43′ Laura Gorniak 0-1, 85′ Manon Leclercq 0-2 op strafschop, 89′ Laura Gorniak 0-3.

DVC Eva’s Tienen – SV Zulte Waregem 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 75′ Anke De Vos 0-1, 80′ Anne-Lore Scherrens 0-2.

KAA Gent Ladies B – Tongeren 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 63 Romy Camps 1-0.

FWS Woluwe – VC Moldavo 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 8′ Bénédicte Rifflart Nina Van Orshaegen 1-0 owngoal.

FW Diksmuide-Merkem – SC E. Aalst 3-4 (rust: 2-1);
Doelpunten: 20′ Megane Lerinckx 0-1, 41′ Laura Delheye 1-1, 45′ Elfriede Notebaert 2-1, 47′ Anke Vanhooren 2-2, 60′ Megane Lerinckx 2-3, 65′ Anke Vanhooren 2-4, 88′ Laura Delheye 3-4.

Svelta Melsele – Standard B 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 75′ Jolien Dierickx 1-0.

Dit waren de doelpuntenmakers van de inhaalwedstrijd van de 13de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – Tongeren DV 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 30′ Isabelle Ebhodaghe 0-1, 52′ Mizzy Raskin 1-1, 75′ Isabelle Ebhodaghe 1-2.