In de 2de klasse werden na de winterstop de activiteiten hervat. Op zaterdag 13 januari 2018 stond zowel in de A-reeks als in de B-reeks de 14de speeldag op het programma. We geven U een overzichtje uit beide reeksen.

In de A-reeks denderde vrouwelijk blauw-zwart verder met een 8-0-overwinning thuis tegen KSK Beveren. Vier spelers scoorden elk 2 goals: Sharon Desaever, Katinka Dubois, captain Barbara Lezy en Julie Van Keirsbilck!

Eerste achtervolger Dames VK Egem won ook met ruime cijfers thuis tegen Olsa Brakel. na een 4-1 bij de rust eindigde het daar op 9-1. Louise Wittouck was de beste schutter bij de thuisploeg met 3 goals! Charlotte Laridon en Ellen Stichelbaut waren elk 2 keer succesvol. Voor de thuisploeg noteerden we ook nog doelpunten van Sien Coghe en Steffi Verkindere. Silke Bodequin scoorde eventjes voor de rust de 4-1 voor Olsa Brakel!

KSK Voorwaarts Zwevezele en GFA Sinaai hielden het na 90 minuten voetballen nog altijd op 0-0!

Ook in KDC Ruddervoorde – Maria-Ter-Heide kwam er een gelijkspel uit de bus.
De bezoekers liepen voor de rust 0-2 uit via Lenny Oerlemans (0-1, 32ste minuut) en Thalia De Roovere (0-2, 34ste minuut). Maar na de pauze sloeg de thuisploeg terug met doelpunten van Julie Meseure (1-2, 70ste minuut) en Kelly Maene (2-2, 81ste minuut).

KAA Gent Ladies C liep via Frieke Temmerman en een owngoal van Tine Deprest tot 2-0 uit tegen Cerkelladies Brugge maar na een dubbel van Shauni Thomas stonden de bordjes halfweg de 2de helft opnieuw in evenwicht (2-2). Geena-Lisa Buyle (3-2) en Elke Van De Sompel (4-2) zorgden uiteindelijk voor de winst van de thuisploeg!

In de laatavondwedstrijd ging het beloftenteam van SV Zulte Waregem met 2-4 winnen op bezoek bij KSV Sottegem.

13.KSK Beveren 13-4 (7-56).

Dit is het programma voor de 15de speeldag in 2de klasse A op zaterdag 20 januari 2018 om 15 uur:

KSV Sottegem – USGTH B (16u);

***In de 2de klasse B mocht het beloftenteam van KRC Genk Ladies, de herfstkampioen, al even na het middaguur het thuis opnemen tegen het beloftenteam van Tongeren. Bij de rust stond het al 3-0 na goals van Esther Oversteyns (1-0, 16de minuut en 3-0, 44ste minuut) en Janne Geers (2-0, 23ste minuut). Het werd uiteindelijk 7-0 met nog meer doelpunten van Esther Oversteyns (4-0, 72ste minuut en 6-0, 76ste minuut), Bo Paulissen (5-0, 75ste minuut) en Sigrid Bertels (7-0, 89ste minuut).

Eerste achtervolger OH Leuven B liet 2 punten liggen op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo.
Tess Wils opende net na de rust de score (0-1, 48ste minuut) maar 7 minuten later zorgde Louise Dauwen al voor de gelijkmaker (1-1, 55ste minuut). De score veranderde niet meer!

Het duel van Sterrebeek, de derby op bezoek bij Miecroob Veltem, werd afgelast omdat de douches in de kleedkamers niet werkten!

KV Mechelen profiteerde zo om naar de 3de plaats te klimmen na winst op bezoek bij Standard C (1-2). Shauny Polfliet bracht de bezoekers na 33 minuten op voorsprong toen ze attent reageerde op een afgeweerd schot van Laura Baetens (0-1), Na 76 minuten trapte Laura Baetens dan zelf een strafschop binnen na een lichte duwfout in de zestien (0-2). Standard C kon nog milderen in de slotfase met een mooi afstandschot (1-2, 87ste minuut) en na een tweede gele kaart voor Lore Torfs van KV Mechelen (84ste minuut).

ASE De Chastre en het beloftenteam van RSC Anderlecht hielden het op een 2-2-gelijkspel.
De bezoekers liepen tot 0-2 uit via Sien Muylaert (0-1, 35ste minuut) en Zoe Di Maio (0-2, 62ste minuut) maar na een owngoal van Marie Van Caesbroeck (1-2, 66ste minuut) kon Clotilde Codden 5 minuten voor het slot van de wedstrijd nog voor de gelijkmaker zorgen (2-2, 85ste minuut)!

Ook het duel tussen Sibret en Eendracht Louwel eindigde op een gelijkspel na goals van Sharon Lemmens voor Louwel (0-1, 37ste minuut) en Pauline Mathieu voor Sibret (1-1, 46ste minuut).

RFC Luik tenslotte won op bezoek bij Esperanza Pelt met 1-3. Bij de rust stond het nog 1-1 na goals van Laurence Capellen (0-1, 20ste minuut) en Eva Van Aken (1-1, 41ste minuut) maar via 2 goals in het laatste kwartier (van Cécile Deltour in de 79ste minuut en van Sophie Gaillard in de 80ste minuut) eindigde deze wedstrijd op 1-3.