Share

Portugal, de eerstkomende tegenstander van de Belgian Red Flames in 2018 op weg naar het WK 2019 in Frankrijk oefende op donderdag 18 januari 2018 op de Azoren tegen Ierland, het team dat eind november vorig jaar nog Europees kampioen Nederland in Nijmegen op een 0-0 hield!

De Portugese selektie voor het oefenduel tegen Ierland in Santa Delgado op de Azoren! Foto – (c) FPF

Portugal won deze eerste oefenwedstrijd van een dubbele ontmoeting met het kleinste verschil. Dolores Silva, die in de Portugese competitie bij SC Braga actief is, lukte het enige doelpunt op het uur vanop de strafschopstip (1-0, 60ste minuut) na een fout van Tyler Toland op Andreia Norton. Beide teams ontmoeten elkaar opnieuw in Ponta Delgada nu zondag 21 januari 2019.

Dolores Silva en haar ploegmaats juichen na de winnende strafschop tegen Ierland! Foto – (c) FPF

België ontvangt Portugal in de WK-kwalificatie op vrijdag 6 april 2018 in Leuven. De heenwedstrijd in Penafiel werd door de Belgian Red Flames gewonnen met 0-1 dankzij een kopbaldoelpunt van Tine De Caigny!

Bekijk de beelden van Portugal – Ierland dankzij FPF TV:


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Lees over de heenwedstrijd tussen Portugal en België in Penafiel:
Vrouwenteam.be

Lees over Portugal – Ierland via:

FPF
en via:
RTE

Share