Share

OH Leuven plaatste zich op zaterdag 27 januari 2018 voor de halve finales van de Beker van België maar dat gebeurde pas na verlengingen! Toch veel feestvreugde kwam daar blijkbaar niet aan te pas want na afloop kregen de speelsters de mededeling dat Niki Decock, de coach van de ploeg, haar ontslag nam.

Het bleef heel lang 0-0 in het duel tussen de herfstkampioen in eerste klasse Kontich en OH Leuven. Pas in de verlengingen maakten de bezoekers het verschil dankzij een doelpunt van Celien Guns op aangeven van Jarne Teulings (0-1) in het eerste deel van de extra time waarna Britt Vanhamel op vrije trap (0-2), Inara Bouker met een knap afstandsschot (0-3) de definitieve eindstand op het bord zetten.

Bekijk de goals uit het bekerduel Kontich – OH Leuven met dank aan Sportbeat:

OH Leuven staat dus in de halve finale waarin het op zaterdag 14 april 2018 thuis Standard mag ontvangen. Dat zal dus gebeuren zonder Niki Decock, de ex-Belgisch international die meteen na het einde van haar carrière als speelster een grote verdienste had in de wederopstanding van het OH Leuven nadat de club met bijna uitsluitend jeugdspeelsters verder moest.

Jelle Roekens, de assistent-coach (T2) neemt vanaf maandag 29 januari 2018 de trainingen en coaching van het eerste team over. Hij zal daarbij worden bijgestan door Jan Bergans, op dit moment de coach van het beloftenteam van de club. Zij krijgen het volste vertrouwen zodat de club de tijd heeft om in alle rust naar een nieuwe hoofdtrainer op zoek te gaan.

OH Leuven moet immers al snel weer aan de bak namelijk nu dinsdag 30 januari 2018 al thuis tegen Standard op de 13de speeldag in de Super League en volgende vrijdag 2 februari 2018 thuis tegen KSK Heist.

Lees nog meer over het vetrek van Niki De Cock bij OHL:
OHL.be

Bekijk alle uitslagen in de kwartfinales van de Beker van België 2017/18:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share