Share

Op zaterdag 19 december 2015, met meer dan 14 graden alles behalve een winterdag, stonden er nog twee inhaalwedstrijden in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma.

Dit waren de uitslagen:
Lierse B – VC Dames E. Aalst 2-1;
SV Zulte Waregem – Kontich 1-1.

SV Zulte Waregem blijft in de stand derde maar nu op vier punten van het leidersduo Standard B en KAA Gent Ladies B, Kontich komt naast Merkem op de vierde plaats met vijf punten achterstand op de koplopers. VC Dames Eendracht Aalst blijft door het verlies op de 8ste plaats hangen. Onderaan heeft Lierse B nu evenveel punten als USGTH en Moldavo namelijk 14 maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. OH Leuven B heeft als 14de en laatste nu 9 punten achterstand op de deze drie ploegen.

In Duitsland was er verrassend verlies voor het team van Tessa Wullaert, die aan de aftrap kwam van VfL Wolfsburg – FF USV Jena. Het duel waarin Tessa in de heenwedstrijd haar eerste twee doelpunten in de Bundesliga scoorde eindigde nu op een 1-2-nederlaag. De Sparkle Red Flame 2015 speelde 62 minuten vooraleer ze bij een stand van 0-2 werd vervangen door de Hongaarse Zsanett Jakabfi. VfL Wolfsburg redde na 66 minuten alsnog de eer dankzij een strafschopdoelpunt van Lena Goessling maar verder kwam het niet meer. Jackie Groenen moest op vrijdagavond 18 december 2015 al het onderspit delven met 1.FFC Frankfurt op bezoek bij SGS Essen. Het werd daar ook al verrassend 3-2 voor de thuisploeg. Bayern München, dat op zondag 20 december 2015 nog uit speelt bij Turbine Potsdam, krijgt zo een vrijgeleide naar de tweede landstitel op rij.

In Frankrijk was er dan weer winst voor het team van Belgian Red Flame Janice Cayman, die voor Juvisy de volledige wedstrijd speelde op bezoek bij La Roche en met 0-4 won! Nog in de D1 Féminine was er op deze zaterdag winst voor PSG thuis tegen Soyaux met 3-0. Leider Lyon gaat op zondag 20 december 2015 op bezoek bij Nîmes terwijl eerste achtervolger Montpellier uit speelt bij En Avant Guingamp.

PS: Nog vermelden dat Corinne Diacre in Frankrijk met Clermont in de Ligue 2 bij de mannen vrijdagavond met 1-2 won op bezoek bij Brest in een duel dat geleid werd door de vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart. Corinne Diacre, de eerste vrouwelijke coach in het Franse profvoetbal, won eerder deze week overigens een prijs. Ze werd door het weekblad France Football gekozen tot beste trainer in de Ligue 2 voor het jaar 2015. Op die erelijst staan onder meer ook Guy Roux (Auxerre), Gerard Houiller (ex-Lens, PSG, Liverpool, Lyon) en de bij ons ook bekende Albert Cartier (ex-La Louvière, FC Brussels, Tubeke en Mons).

Tot slot is Imke Courtois (Standard) opnieuw voor een tijdje out. Ze heeft een nieuwe voetbreuk opgelopen. U kan wel nog altijd haar truitje van de Belgian Red Flames kopen en de actie Football for Life steunen ten voordele van de vzw Stop Darmkanker!

Lees meer daarover via:
Vrouwenteam.be

Share