Share

De Belgian Red Flames blijven na hun gelijkspel in de EK-kwalificatieinterland tegen Servië eind vorige maand op de 28ste plaats staan op de FIFA-wereldranglijst in het vrouwenvoetbal. De meest recente editie daarvan verscheen op vrijdag 18 december 2015.

In de top van de wereldranglijst bij de vrouwen kwam er nauwelijks verandering. In de top 10 viel er zelfs geen enkele wijziging te noteren. De wereldkampioen Verenigde Staten blijft dus eerste voor Europees kampioen Duitsland, Frankrijk, Japan, Engeland (de volgende tegenstander van de België in de EK-kwalificatie), Noord-Korea, Brazilië, Zweden, Australië en Noorwegen. Vervolgens hebben we Canada op 11, Italië op 12 en Nederland als 13de. De eerste wijziging vinden we terug op de 14de plaats waar Spanje dankzij de sterke start in de EK-kwalificatiecampagne 4 plaatsen klom en dus momenteel 14de staat. Dan volgen Denemarken (dat een plaatsje zakte), Nieuw-Zeeland (=), China (-2), Zuid-Korea (-1), Ijsland (=) en Zwitserland (+1) dat net in de top 20 komt. Ook Schotland (-1), Rusland (=), Oekraïne (=), Finland (=), Colombia (=), Mexico (=) en Oostenrijk (=) blijven voor de Belgian Red Flames, die dus nog altijd op de 28ste plaats staan. Vietnam, dat 4 plaatsen klom, staat op 29 en dit ten koste van Thailand, dat naar de 30ste plaats zakte.

Van de tegenstanders van de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatie op weg naar Nederland verloor Servië ondanks het gelijkspel in België 2 plaatsen. Servië zakte naar plaats 45, Bosnië-Herzegovina klom daarentegen flink omhoog na de winst op bezoek bij Servië: van plaats 72 naar positie 65 (+7), Estland kende dan weer een neerwaartse spiraal want het verloor 5 plaatsen en staat nu slechts 82ste op deze ranking! Weet dat de Rode Duivels nog niet zo lang geleden 71ste stonden op de FIFA-wereldranglijst (dat was in 2007) maar in 2015 veroverden ze voor het eerst de eerste plaats en op die positie brengen ze ook de jaarwisseling door!

Bekijk de volledige FIFA-wereldranglijst in het vrouwenvoetbal:

Website FIFA
en lees nog meer via:
Website FIFA

Bekijk foto’s van de Belgian Red Flames via:
Sportpix.be

Share