Share

Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen lukte op zondag 25 februari 2018 haar eerste doelpunt voor PSG en dat gebeurde bij het U19 beloftenteam van de club op bezoek bij FCF Arras in het noorden van Frankrijk!

In Frankrijk is er in tegenstelling met België een volwaardige beloftencompetitie. Aangezien de wedstrijd van het A-team van PSG in de Franse beker op zondag 25 februari 2018 thuis tegen Rodez al op donderdagochtend afgelast werd kreeg Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen speelgelegenheid bij de beloften U19 van PSG die regerend landskampioen zijn op dat niveau.

Davinia Vanmechelen staand derde van links bij PSG U19 op bezoek bij FCF Arras op zondag 25 februari 2018! Foto – (c) Les Titis du PSG

Het liep goed voor de Limburgse, die de volledige wedstrijd in actie kwam, want ze lukte na mooi samenspel met Salma Zemzem al na 6 minuten in dat duel haar eerste doelpunt voor haar nieuwe club met een succesvol schot van net in het strafschopgebied (0-1). Het werd nog voor de rust 0-2 nadat de Franse jeugdinternational Sandy Baltimore een knappe individuele actie succesvol wist af te ronden voor de bezoekers (41ste minuut). Na een tweede helft waarin PSG wat stoom afliet bleef het bij die overwinning voor het team dat onder leiding staat van Sébastien Thierry. Door deze overwinning is PSG U19 voorlopig 2de in de A-groep bij de Elite U19 met 9 punten uit 4 duels. FC Vendenheim is hier leider met 15 op 15! FCF Arras is 6de en laatste met 1 punt op 15!

Foto – (c) Camilo Carvalho illustracao


Ondertussen zijn er zorgen voor het mannenteam van PSG
want in de Franse klassieker in het Parc des Princes tegen Marseille, die met 3-0 gewonnen werd na goals van Kylian Mbappé, een owngoal van Rolando (ex-RSC Anderlecht) en een mooie derde goal van Edinson Cavani, liep de Braziliaanse vedette Neymar zondagavond laat na 78 minuten wedstrijd een zware blessure op aan de rechterenkel met als gevolg dat hij een barstje heeft in het middenbotsbeentje. De duurste speler in de wereld is nu hoogst onzeker voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar van de club, de terugwedstrijd van dinsdag 6 maart 2018 in de achtste finales van de UEFA Champions League tegen Real Madrid, dat in het eigen Santiago Bernabeu op woensdag 14 februari 2018 met 3-1 won.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor nog meer over Davinia Vanmechelen en PSG:

Vrouwenteam.be
en mis ook deze video niet:
Fb DVM

Share