Share

Lisa Smellers, de ex-speelster van Tongeren DV, lukte op zondag 25 februari 2018 op de 19de speeldag in de Spaanse Segunda Division Grupo 7 haar tweede competitiedoelpunt van het seizoen voor Villareal CF Feminino!

Beide teams poseren op de foto voor het publiek! Foto – (c) Villareal CF Feminino

Villareal CF Feminino ontving in het Estadio Ciudad Deportiva del Villarreal op Campo 5 (speelveld 5) CD Minerva, de rode lantaarn uit de reeks die in 18 duels nog geen enkel punt wist te veroveren. Vroeg in de wedstrijd ging de Limburgse dus meteen mee in de aanval bij een hoekschop en met haar lengte en het kiezen van de goeie positie kon ze al in de 7de minuut met het hoofd de openingstreffer tegen de netten koppen (1-0). Het was de aanzet naar een ruime 5-2-overwinning voor de thuisploeg met ook nog 3 goals van Nerea Vicente (23ste, 32ste en 64ste minuut) en eentje van Maria Colonques (82ste minuut).

De toss met de captains en het scheidsrechterstrio voor de aftrap van Villareal CF Feminino tegen CD Minerva. Foto – (c) Villareal CF Feminino

De driepunter zorgt ervoor dat Villareal CF Feminino een flinke stap zette richting het behoud in de tweede klasse met nu op de 8ste plaats 25 punten uit 19 wedstrijden (7 overwinningen, 4 puntendelingen, 8 nederlagen en een doelsaldo van 44-34). Dat zijn er 5 meer dan La Solana dat op de 12de plaats 20 punten telt en op de eerste van de drie degradatieplaatsen staat. Real Murcia 6 punten lijkt een vogel voor de kat terwijl CD Minerva nog altijd zonder punten na de nederlaag van afgelopen zondag inmiddels zeker is van degradatie. Ook Mislata CF (9de met 25 punten), Lorca Féminas (10de met 22 punten) en CFF Albacete (11de met 21 punten) hebben de komende weken nog punten nodig om de degradatie te ontlopen. Bovenaan lijkt Plaza Argel met 50 punten uit 19 wedstrijden en 9 punten voorsprong op het beloftenteam van Levante UD, dat thuis verrassend verloor tegen middenmoter CFF Maritim (0-1) op weg naar de titel en het ticket voor de play-offs richting het hoogste niveau, la Liga Iberdrola.

Nu zaterdag 3 maart 2018 staat om 16 uur al het volgende duel voor Lisa en CF Villareal Feminino op het programma op bezoek bij de vierde in het klassement CF Joventut Almassora. Mocht U in de buurt zijn U kunt altijd een kijkje gaan nemen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share