Share

Op maandag 16 en dinsdag 17 april 2018 stonden de laatste wedstrijden in de reguliere competitie van de Belgische Super League op het programma. Er vielen nog 19 goals in 3 wedstrijden. Amber Maximus, die voor nieuwjaar lang out was met een zware blessure, knalde zich met 5 goals naar de top 10 van het schuttersklassement!

Zij lukte de helft van de doelpunten in KAA Gent Ladies – KSK Heist
waar het uiteindelijk 10-0 werd. Een dag later verstevigde Ella Van Kerkhoven haar eerste positie als topschutter met 3 goals op bezoek bij haar ex-club OH Leuven. Ella Van Kerkhoven begint aan de play-offs met 22 goals achter haar naam. Ploeggenoten Tine De Caigny (15 goals) en Elke Van Gorp (14 goals) volgen voorlopig als tweede en derde!

Het voorsmaakje van de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk Ladies eindigde na een onwgoal op 0-1. Beide teams ontmoeten elkaar nu vrijdag 20 april 2018 al opnieuw om 20 uur op de 1ste speeldag van de play-offs richting landstitel. KAA Gent Ladies ontvangt een half uurtje later titelfavoriet RSC Anderlecht.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 20ste speeldag in de Super League:

KAA Gent Ladies – KSK Heist 10-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 21′ Chloë Vande Velde 1-0, 22′ Elena Dhont 2-0, 42′ Marie Minnaert 3-0, 44′ Amber Maximus 4-0, 48′ Amber Maximus 5-0, 50′ Elena Dhont 6-0, 74′ Amber Maximus 7-0, 78′ Amber Maximus 8-0, 81′ Amber Maximus 9-0, 90′ Tine Lemmens 10-0.

Voor nog meer over KAA Gent Ladies – KSK Heist ga naar:

Vrouwenteam.be

OH Leuven – RSC Anderlecht 1-7 (rust: 0-3);
Doelpunten: 8′ Laura Deloose 0-1, 11′ Ella Van Kerkhoven 0-2, 16′ Lenie Onzia 0-3, 60′ Ella Van Kerkhoven 0-4, 61′ Ella Van Kerkhoven 0-5, 62′ Tine De Caigny 0-6, 66′ Katya Gokhman 0-7, 76′ Celien Guns via Aline Zeler 1-7.

Bekijk de samenvatting van OH Leuven – RSC Anderlecht met dank aan Christophe Evrard:


Standard – KRC Genk Ladies 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 63′ Maurane Marinucci 0-1 owngoal!

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat:

Dit is de eindstand na de reguliere competitie (20 duels) in de Super League:
1. RSC Anderlecht 20-52 (93-14);
2. KAA Gent 20-37 (59-22);
3. KRC Genk 20-37 (45-22);
4. Standard 20-25 (34-27);
5. OH Leuven 20-19 (32-48);
6. KSK Heist 20-3 (6-136);

De punten van de competitie worden voor de start van de play-offs gehalveerd (en eventueel afgerond naar boven). Bij gelijkheid van punten aan het einde van deze Play-Off 1 wordt dit halve punt terug afgetrokken.

Bij de start van Play-off 1 is de stand dus als volgt:

1. RSC Anderlecht 26 punten;
2. KAA Gent Ladies 19 punten (*);
3. KRC Genk Ladies 19 punten (*);
4. Standard 13 punten (*);

(*) Zowel KAA Gent Ladies, KRC Genk Ladies als Standard zagen dus hun totaal afgerond naar boven!

***Topschutters:

22 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

15 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

14 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

12 goals:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

11 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

9 goals:
Lola Wajnblum (Standard), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

8 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

7 goals:

Celien Guns (OH Leuven), Katya Gokhman (RSC Anderlecht);

6 goals:
Rachel Cuschieri (RSC Anderlecht), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (OH Leuven), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Noémie Gelders (Standard);

5 goals:
Ulrike De Frère (OH Leuven);

4 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Henriette Awete (KRC Genk Ladies), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (RSC Anderlecht);

3 goals:

Laura De Neve (RSC Anderlecht), Lies Maes (KSK Heist), Charlotte Cranshoff (Standard), Caroliena Wolters (Standard), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Anaëlle Wiard (Standard), Zoë Van Eynde (Standard), Sari Kees (OH Leuven);

2 goals:
Stephanie Suenens (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (KRC Genk Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Aline Zeler (RSC Anderlecht), Jolien Martens (KAA Gent Ladies), Petra Baldewijns (OH Leuven), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Jarne Teulings (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht);

1 goal:

Justine Blave (Standard), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Maurane Marinucci (Standard), Linde Janssens (KSK Heist), Jessica Pironet (KSK Heist), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Karlijn Knapen (Standard), Romane Woltèche (Standard), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Morgane Wijns (OH Leuven), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Lisa Verhoeven (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Jana Janssens (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Hannelore Van Poppel (OH Leuven), Sharon Zagar (KRC Genk Ladies), Inara Bouker (OH Leuven), Zenia Mertens (OH Leuven), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies), Tine Lemmens (KAA Gent Ladies).

Owngoals:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies), Kirsten Raemdonck (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Lauren Huys (KSK Heist voor OH Leuven), x (KSK Heist voor Standard), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht voor Standard), Maurane Marinucci (Standard voor KRC Genk Ladies), Aline Zeler (RSC Anderlecht voor OH Leuven).

***Dit zijn de wedstrijden op de 1ste speeldag in Play-Off 1 op vrijdag 20 april 2018:

Standard – KRC Genk Ladies (20u, Angleur, Académie RLD);
Scheidsrechter: Veronique Hurteux met als assistenten Viki De Cremer en Valerie Uyttersprot;

KAA Gent – RSC Anderlecht (20u30, Eikstraat, Oostakker);
Scheidsrechter: Ine Paesen met als assistenten Ella De Vries en Mila Negreiros da Silva.

***Play-Off 2: Heenwedstrijd op zaterdag 21 april 2018 om 15 uur:

KSK Heist – OH Leuven;

Bekijk de volledige kalender van de play-offs in de Belgische Super League via:
Vrouwenteam.be

Voor alle tussenstanden in de play-offs van het Belgische vrouwenvoetbal kan U terecht via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share