Share

Met de start van de play-offs in de Belgische Super League zitten we in de laatste rechte lijn naar het einde van het seizoen 2017-18. Op zondag 3 juni 2018 opent het Thermae Palace in Oostende opnieuw de deuren voor de uitreiking van de 4de editie van The Sparkle, de trofee voor de beste speelster uit de Super League, de beste doelvrouw, de beste belofte.

Dit zijn de genomineerden voor dit jaar met telkens 6 per categorie:

Beste speelster:

Laura De Neve (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lauren Huys (KSK Heist), Celien Guns (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard);

Beste doelvrouw:
Ines Fernandez (RSC Anderlecht), Rani Coenen (KRC Genk Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Biba Goovaerts (KSK Heist), Louise Van Den Bergh (OH Leuven), Lisa Lichtfus (Standard);

Beste belofte:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Jennifer Waeckens (KSK Heist), Celien Guns (OH Leuven), Zoe Van Eynde (Standard).

De laureaten worden dus bekend gemaakt op zondag 3 juni 2018 in het Thermae Palace van Oostende met vanaf 15 uur een uitreiking van de trofeeƫn ook voor de topschutters in de Super League en in de eerste klasse!

Hieronder kan U nog eens een overzicht met de winnaars van 2017 bekijken en dat waren Lien Mermans (beste speelster), Lisa Lichtfus (beste doelvrouw), Davinia Vanmechelen (beste belofte), Sanne Schoenmakers (topschutter Super League) en Annelies Van Den Steen (topschutter 1ste klasse).

In 2016 was Aline Zeler de winnares, in 2015 beet Tessa Wullaert de spits af. Het wordt uitkijken wie de winnares wordt in 2018!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor nog meer over The Sparkle ga naar:
Eventthesparkle.com
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share