Share

KFC Heist Ladies heeft op zaterdag 28 april 2018 in het Mirakelstadion van Waregem de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen het beloftenteam van Club Brugge gewonnen. Het komt zo voor het tweede jaar op rij op de erelijst te staan!

Vorig jaar haalde KFC Heist Ladies het nog tegen het derde team van SV Zulte Waregem met 3-2. Ook dit jaar vielen er veel doelpunten in deze finale tussen de bekerhouder en het beloftenteam van Club Brugge, de kampioen van dit seizoen in de eerste provinciale.

Delphine Dedeene wordt het stilaan gewoon! Ze mag voor het tweede jaar op rij de beker van Wet-Vlaanderen in ontvangst nemen! Foto – (c) VDB / BART VANDENBROUCKE

KFC Heist Ladies begon het best aan de wedstrijd maar het was Club Brugge B dat het openingsdoelpunt lukte via Sara Bakar vanop de strafschopstip (0-1, 28ste minuut). Een minuut later kon Hannah Wille aan de overkant echter de bordjes terug in evenwicht brengen (1-1, 29ste minuut). Het beloftenteam van Club Brugge ging wel met een voorsprong de rust in omdat Bo Bernaert na een hoekschop gevolgd door een voorzet van bij de tweede paal raak kopte (1-2, 37ste minuut). In het begin van de tweede helft zorgde Annelies Vanwelden dan met een schitterende trap vanop de rechterflank voor de gelijkmaker (2-2, 54ste minuut). Een doelpunt dat mocht gezien worden! Maar net over het uur zette Barbara Lezy, de captain van het eerste elftal de beloften van vrouwelijk blauw-zwart opnieuw op voorsprong (2-3, 62ste minuut). De Brugse vreugde was echter van korte duur want dit keer was het Oona Mus die met een vluchtschot van in de grote rechthoek de bordjes opnieuw in evenwicht bracht (3-3, 64ste minuut). Club Brugge B kwam dan met tien te staan na een tweede gele kaart en dus rood voor Marie Debruyne (74ste minuut). De vrije trap die na de fout volgde werd vervolgens knap over de muur en in de linkerbenedenhoek gedraaid door Ruth Wille (4-3, 74ste minuut). Negen minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kopte Annelies Vanwelden een knap genomen hoekschop van Ruth Wille tegen de touwen (5-3, 81ste minuut). KFC Heist Ladies mocht beginnen juichen want de score veranderde niet meer! De Beker van West-Vlaanderen ook bekend als Indurium Cup ging voor het tweede jaar op rij mee naar Heist!

U kan het verslag van collega Gilles Honoré van Focus-WTV hier bekijken:
Focus-WTV.be

Indien U zaterdag niet in Waregem aanwezig kon zijn en de finale nog eens volledig wil herbekijken dan kan dat dankzij het filmwerk van Siebe Cambier:

Indien U een kortere samenvatting wil bekijken dan kan U hier terecht ook met dank aan Siebe Cambier:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees ook nog over de finale van de Beker van West-Vlaanderen van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Share