Op de zonnige zaterdag 5 mei 2018 stond de voorlaatste speeldag in de eerste en de tweede klasse A en B op het programma in het Belgische vrouwenvoetbal. Hieronder kan U alle uitslagen bekijken.

USGTH – SC E. Aalst 2-5;
Svelta Melsele – Tongeren 2-3;
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 1-3;
FW Diksmuide-Merkem – SV Zulte Waregem 1-2;

Kontich is met 55 punten uit 25 wedstrijden kampioen! Het heeft op een speeldag voor het einde van het seizoen 6 punten voorsprong op FWS Woluwe en 12 op Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage!

Standard C – OH Leuven B 2-4;

***In Engeland heeft Chelsea, onder leiding van de hoogzwangere coach Emma Hayes, de FA Women’s Cup Final gewonnen tegen Arsenal. Op Wembley waar 45.423 toeschouwers (een record voor het Engelse vrouwenvoetbal!!!) aanwezig waren lukte de Zwitserse Ramona Bachmann in de tweede helft een dubbel (0-1, 48ste minuut en 0-2, 60ste minuut), Oranje Leeuwin Vivianne Miedema gaf Arsenal vervolgens nog even hoop (1-2, 73ste minuut) maar Francesca Kirby, de speelster van het jaar in Engeland, zette met een knap schot de eindstand op het bord (1-3, 76ste minuut).