Share

Voorzitter Ivan De Witte noemde het mooiste moment van het topjaar van KAA Gent de tweede goal op bezoek bij Lyon. In die stad en in het afgelopen zaterdag 9 januari 2016 geopende nieuwe stadion zal het eerste duel van de Rode Duivels op het EK 2016 tegen Italië gespeeld en dat op maandag 13 juni 2016. De ambassadrice van Lyon tijdens Euro 2016 is Wendie Renard, aanvoerster van het vrouwenteam van de club en ook van het Franse nationale vrouwenvoetbalelftal.

Wendie Renard (Lyon) in duel met Belgian Red Flame Janice Cayman (Juvisy). Foto - David Catry

Wendie Renard (Lyon) in duel met Belgian Red Flame Janice Cayman (Juvisy). Foto – David Catry

Na het bekerduel op bezoek bij ESAP Metz op zondag 10 januari 2016 waar ze ook twee doelpunten lukte konden we haar even strikken voor een interview dat niet alleen over voetbal ging maar over nog veel meer.

Luister naar Wendie Renard over het nieuwe stadion, over voorzitter Jean-Michel Aulas, over de club en de doelstelling voor dit jaar en over de Rode Duivels:

PS: KAA Gent scoorde het laatste Europese doelpunt in het Stade de Gerland maar sinds zaterdag 9 januari 2016 speelt Lyon in het Stade des Lumières in Décines-Charpieux. Alexandre Lacazette welbekend bij Matz Sels want hij stopte zijn strafschop in de eerste wedstrijd van de UEFA Champions League lukte daar inmiddels het eerste doelpunt.

Lees meer over het nieuwe stadion in Lyon ook het Parc Lyonnais genoemd:
Website Stade Parc Lyonnais

Voor nog meer over het vrouwenteam van Lyon:
Vrouwenteam.be

Share