Share

Op vrijdag 15 januari 2016 werd er niet alleen gevoetbald in de Jupiler Por League. Er stond ook een derby op het programma in derde klasse A tussen KFC Turnhout en Lentezon Beerse.

Veel volk bij het avondduel in Turnhout. (c) Dames KFC Turnhout

Veel volk bij het avondduel in Turnhout. (c) Dames KFC Turnhout

Het werd een mooie voetbalavond in het Stadsparkstadion met ruime belangstelling en een overwinning voor de thuisploeg. Stéphanie Van Gils bracht de thuisploeg net voor de rust op voorsprong. Ze ging alleen op doelvrouw Ellen Van den Vonder af en werkte beheerst af, meteen haar 22ste goal van het seizoen (1-0). Onmiddellijk na de rust kon Lentezon Beerse langszij komen dankzij Annick Proost na een voorzet van Van de Vliet (1-1). Turnhout trok uiteindelijk iets meer dan een kwartier voor het einde het laken naar zich toe dankzij Larissa Van Gils, die met een lobbal over de voor de rest sterk keepende Ellen Van den Vonder de eindstand op het bord zette (2-1). Voor Larissa Van Gils was dit het 21ste doelpunt van het seizoen!

Nog melden dat in de Jupiler Pro League KRC Genk thuis won tegen SV Zulte Waregem ook al met 2-1.

Lees nog meer over de wedstrijd:
Website KFC Turnhout

Bekijk het afscheidslied aan Frederik Vervecken:
KFC Turnhout

Bekijk de goals in KRC Genk – SV Zulte Waregem:
Sporza.be

Lees meer over de afgelastingen van dit weekend:
Website KBVB

Share