Net zoals vorig jaar staan bekerhouder Lyon en Paris Saint-Germain, de club van Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen, in de finale van de Franse beker bij de vrouwen. Het is dezelfde finale als vorig jaar!

Casey Murphy van Montpellier houdt de strafschop van Saki Kumagai uit haar doel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Belgian Red Flame en Gouden Schoen Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd op het Groupama Training Center in Décines-Charpieu met Montpellier tegen Olympique Lyonnais maar tegen de regerende UWCL-winnaar, landskampioen en bekerhouder was geen kruid gewassen op maandagavond 7 mei 2018. Casey Murphy, de doelvrouw van Montpellier wist kort voor de rust nog wel een strafschop van de Japanse Kumagai uit haar doel te houden maar toen stond het al 1-0 na een doelpunt van Eugénie Le Sommer na een één-twee met Amel Majri (19de minuut). In de tweede helft liep de score op tot 4-0 met goals van Amel Majri (54ste minuut), van Amandine Henry (56ste minuut) en van Ada Hegerberg (83ste minuut). Er waren 1.092 toeschouwers voor een wedstrijd die ook op Eurosport te zien was!

Ada Hegerberg zorgde voor de 4-0-eindstand in Lyon – Montpellier! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

In het Stade Lebon in Angoulême waren er 2.635 toeschouwers
voor de andere halve finale tussen Soyaux en PSG waar Davinia Vanmechelen voorlopig nog altijd met de U19 aantreedt. De bezoekers haalden het met 0-3 dankzij doelpunten in de tweede helft van Marie-Laure Delie, een dubbel (0-1, 54ste en 0-2, 69ste minuut) en een kopbal van de Spaanse international Irene Paredes (0-3, 87ste minuut).

Foto – (c) FFF/Coupe de France Féminine

Franse beker 2017/18 – Halve finales:
Lyon – Montpellier 4-0;
Soyaux – PSG 0-3;

Finale op donderdag 31 mei 2018 om 21 uur in Straatsburg:
Lyon – PSG.

Het is de 4de keer dat Lyon en PSG, vorig jaar ook de finalisten in de UWCL 2017 in Cardiff, elkaar ontmoeten in de Franse bekerfinale. Lyon won zowel in 2008, 2014 en 2017. Lyon won de Franse beker al 9 keer (waaronder 2 keer onder de naam FCF Lyon), PSG 1 keer!

PS: Op dinsdag 8 mei 2018 kan U om 21u05 op France 2 de bekerfinale bij de mannen zien tussen Les Herbiers, een club van het derde niveau (National) tegen PSG! De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade de France!