Share

Op zaterdag 16 januari 2016 stond er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal een volledige competitiedag op het programma. Sommige wedstrijden werden wel afgelast.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
VC Dames E. Aalst – Massenhoven 0-2;
VC Moldavo – Lierse B 2-1;
Kontich – DV Famkes Merkem 2-1;
USGTH – FWS Woluwe 2-3;
SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B 2-1;
RSC Anderlecht B – Standard B 0-2;
Tongeren – OH Leuven B 0-0;

Standard B komt alleen aan de leiding met nu 34 punten uit 15 wedstrijden, KAA Gent Ladies B verloor de topper op bezoek bij SV Zulte Waregem en volgt op 3 punten van de leider, vrouwelijk Essevee heeft nog 4 punten achterstand. Kontich, dat thuis won tegen Merkem, klimt naar de vierde plaats met 26 punten, Merkem is vijfde met 24 punten. Door de winst van Moldavo en het gelijkspel van Tongeren is USGTH nu alleen 12de met 17 punten uit 15 wedstrijden, Lierse B is 13de met 12 punten maar het heeft nog een wedstrijd te goed, OH Leuven B haalde een punt en is nog altijd 14de en laatste maar nu met 6 punten uit 15 duels.

Tweede klasse:
Ladies Genk B – Wuustwezel 3-3;
Cerkelladies Brugge – Rapide Wezemaal 2-2;
E. Louwel – Wolfsdonk Sport afgelast;
Wallonia Club Sibret – Club Brugge afgelast;
GFA Sinaai – Dames VK Egem 1-4;
SV Zulte Waregem B – Svelta Melsele 0-3.

Svelta Melsele en Dames VK Egem blijven samen aan de leiding met nu 32 punten uit 13 wedstrijden. Wuustwezel volgt als derde op 4 punten van beide leiders. Onderaan haalde Cerkelladies een punt waardoor het nu op de 9de plaats staat met 10 punten uit 13 duels, SV Zulte Waregem B blijft 10de met 9 punten uit 13 wedstrijden en GFA Sinaai is 11de met 7 punten uit 13 duels. Wolfsdonk Sport zag zijn wedstrijd op bezoek bij Louwel uitgesteld en blijft 12de en laatste met 5 punten maar het heeft nu dus een wedstrijd minder gespeeld.

Derde klasse A:
KSK Beveren – KFC Merelbeke 4-3;
KWS Desselgem – KDC Ruddervoorde 5-2;
Strijland Gooik – DV Famkes Merkem B 2-0;
SK Staden – KAA Gent Ladies C 2-7;
KSK V. Zwevezele – R. Knokke FC 4-2;
Maria-ter-Heide – KV Mechelen 1-0;
Vrijdag al gespeeld:
KFC Turnhout – Lentezon Beerse 2-1.

Maria-ter-Heide is na de gewonnen topper nu leider met 40 punten uit 15 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele wordt nu alleen de eerste achtervolger met 38 punten terwijl het vrouwenteam van YR KV Mechelen, dat voor het eerst niet scoorde in een competitiewedstrijd dit seizoen, derde is met 35 punten. KAA Gent Ladies C is vierde met 34 punten uit 15 wedstrijden. Onderaan blijft Lentezon Beerse 11de met 9 punten uit 15 duels, KWS Desselgem, het enige team onderaan dat won, staat nu 12de met 8 punten uit 15 wedstrijden. DV Famkes Merkem B en KDC Ruddervoorde delen nu de 13de en laatste plaats met 7 punten.

Derde klasse B:
Tongeren B – USGTH B 1-1;
Bilzen United – RJ Arlonaise 2-1;
FC Halveweg Zonhoven – Aywaille 8-1;
Standard C – Fémina Sp.de Charleroi afgelast;
Sterrebeek – Bokrijk Sport 8-1;
RES Couvin-Mariembourg – ASE De Chastre afgelast;
Jamioulx bye

Sterrebeek blijft leider met nu 37 punten uit 14 duels, Halveweg Zonhoven volgt op 4 punten van de leider. ASE De Chastre, dat niet in actie kwam staat op 31 punten maar het heeft wel nog een wedstrijd te goed. Onderaan won Bilzen United waardoor het 10de wordt met 9 punten uit 14 duels, Aywaille is 11de met 8 punten uit 14 wedstrijden, Jamioulx, dat vrij was, 12de met 5 punten uit 13 duels en RES Couvin-Mariembourg, dat niet in actie kwam, blijft 13de en laatste met 2 punten uit 12 wedstrijden.

Voor meer over eerste klasse:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat U op zondag 17 januari 2016 Montpellier – Paris Saint-Germain, de topper bij de hervatting in de Franse D1 Féminine, rechtstreeks kunt bekijken via Eurosport en France 4 vanaf 14u15.

Share