Share

Op zaterdag 16 januari 2016 stond in de derde klasse A de topper op het programma tussen K. SOC. Maria-ter-Heide en KV Mechelen, het team dat vooraf de best scorende ploeg was in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

Er kwamen een goeie 200 toeschouwers opdagen voor de avondwedstrijd die beslist werd door een vroeg doelpunt van Stephanie Ehlen op aangeven van Mariska Hufkens (1-0, 5de minuut). In het laatste half uur van dit bijzonder spannend duel lukte KV Mechelen bijna de gelijkmaker maar de lobbal van Lenny Oerlemans, de topschutter van vrouwelijk Malinwa met 16 goals, strandde tegen de paal waardoor KV Mechelen voor het eerst dit seizoen in de competitie niet tot scoren kwam.

Maria-ter-Heide blijft leider in derde klasse A met 40 punten uit 15 wedstrijden. Het heeft nu 2 punten meer dan KSK Voorwaarts Zwevezele, 5 meer dan KV Mechelen en 6 meer dan KAA Gent Ladies C.

Volgend weekend gaat Maria-ter-Heide op bezoek bij Lentezon Beerse, eerste achtervolger KSK Voorwaarts Zwevezele speelt uit bij KAA Gent Ladies C en KV Mechelen ontvangt KWS Desselgem.

Lees meer over de topper in derde klasse A:
Website Maria-ter-Heide
Lees meer over de 15de speeldag in derde klasse A:
Vrouwenteam.be

Lees meer over KV Mechelen:
Vrouwenteam.be
en via:
Website KV Mechelen Dames

Share