Share

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht, de leider in de Super League, begon het voorbije weekend aan de voorbereiding op de terugronde in Duitsland. Het team van trainer Filip De Winne kwam dit weekend in de sneeuw terecht op weg naar Jöllenbeck in de buurt van Bielefeld. Gelukkig moest er dit keer niet buiten gespeeld worden maar wel binnen. Het ging immers om het Weltklasse indoortornooi gespreid over twee dagen en met deelnemers uit ook nog Denemarken, Tsjechië en Portugal.

Vrouwelijk paars-wit begon op zaterdag in de voorronde met verlieswedstrijden tegen het Duitse SGS Essen (1-4), tegen het Deense Fortuna Hjörring (0-3), tegen het Duitse Werder Bremen (1-2) en ook nog en opnieuw tegen SGS Essen (1-2).

Op de tweede dag waren de speelsters aangepast aan de omstandigheden bij indoorvoetbal en dat resulteerde in betere resultaten met een overwinning tegen de latere winnaar Fortuna Hjörring (1-0), een gelijkspel tegen Werder Bremen (2-2) en vervolgens een overwinning in de play-offs voor plaatsen 5 tot en met 8 tegen eerst Benfica Lissabon (4-0) en vervolgens ook in de wedstrijd voor de vijfde plaats tegen Sparta Praag (5-3).

Net voor het duel voor de 5de plaats werd Werder Bremen 7de na 7-5-winst tegen Benfica Lissabon. Turbine Potsdam haalde het in het Duitse duel tegen SGS Essen met 7-2 en werd derde. De finale tenslotte ging tussen het Deense Fortuna Hjörring en Bayer 04 Leverkusen. De club uit Denemarken haalde het met 3-2 en won zo het 36ste Internationale Weltklasse Frauen-Hallenfussball-Turnier um den Pokal der Sparkasse Bielefeld.

Voor de volledigheid de eindstand van dit indoortornooi: 1. Fortuna Hjörring (Denemarken), 2. Bayer 04 Leverkusen, 3. Turbine Potsdam, 4. SGS Essen, 5. RSC Anderlecht (België), 6. AC Sparta Praag (Tsjechië), 7. SV Werder Bremen, 8. CF Benfica Lissabon (Portugal).

De 15 doelpunten voor RSC Anderlecht tijdens dit indoortornooi kwamen op naam van: Pauline Crammer (4), Justine Blave (2), Laura De Neve (2), Noémie Gelders (2), Solange Carvalhas (1), Laura Deloose (1), Ella Van Kerckhoven (1), Anaëlle Wiard (1) en Heleen Jaques (1).

Ook nog melden dat vrouwelijk paars-wit ook de volgende weekends in Duitsland zal aantreden maar dan op het normale voetbalveld. Op zaterdag 23 januari 2016 wordt er om 16 uur vriendschappelijk gespeeld bij Alemannia Aachen en op zaterdag 30 januari 2016 oefent de huidige leider in de Super League tegen Borussia Mönchengladbach. De aftrap op de Sportanlage Am Haus Lütz 57 in 41066 Mönchengladbach is voorzien om 14 uur.

PS: RSC Anderlecht kwam toch niet zonder prijs terug want het won op zaterdagavond in het Brenner Hotel wel de Kegel-Cup. Dit voor het plezier georganiseerde amusementsonderonsje waaraan iedereen behalve Bayer 04 Leverkusen deelnam zorgde voor de vrolijke noot tijdens dit weekend.

Lees meer over dit tornooi:
Website Indoortornooi Jöllenbeck

Bekijk foto’s rond de eerste dag van dit tornooi via:
Sportfoto OWL
en via:
Hansepixx.de

Bekijk ook de foto’s van dag twee via:
Sportfoto OWL

Lees meer over het vrouwenteam van RSC Anderlecht:
RSC Anderlecht

Share