Share

Ook op pinksterzondag en pinkstermaandag stond er vrouwenvoetbal op het programma in België en in het buitenland. In Nederland en in Italië viel de beslissing over de landstitel. We geven U een overzicht!

* Op zondag 20 mei 2018 won het derde team van KRC Genk in Molenbeersel de beker van Limburg ten koste van eerste provincialer DV Bilzen United. Na een 2-0-ruststand werd het uiteindelijk 3-1 na doelpunten van Chelsey Van Roosbroeck (1-0), Lore Op de Beeck (2-0), Emma Lowist (2-1) en Sigrid Bertels (3-1).

Lees nog meer hierover via:
KRC Genk Ladies

* Op zondag 20 mei 2018 plaatsten 6 RWDM-Girls zich in Brussel voor de wereldfinale bij de vrouwen van Neymar Jr’s Five in Brazilië!

Lees nog meer hierover via:
Vrouwenteam.be

* Op maandag 21 mei 2018 won KAA Gent Ladies de Beker van België U16 op de Freethiel door de Yellow Flames te verslaan met 4-3!

Lees nog meer hierover via:
KAA Gent Ladies

* Op maandag 21 mei 2018 sloeg het nieuws in als een bom. Bondscoach Roberto Martinez nam Radja Nainggolan niet op in zijn 28-koppige voorselektie voor het WK 2018 in Rusland. De speler van AS Roma, die 30 interlands speelde en daarin 6 keer scoorde, kondigde prompt het einde van zijn loopbaan als Rode Duivel aan. Tweelingzus Riana Nainggolan speelde op vrijdag 6 maart 2015 op de Cyprus Women’s Cup haar enigste interland voor de Belgian Red Flames. Ze viel toen in Paralimni in Cyprus na 70 minuten wedstrijd in voor Sara Yüceil tegen Zuid-Afrika in een duel dat met 0-1 verloren werd.

* In Nederland veroverde Ajax, de club van Davina Philtjens en Nicky Van den Abbeele, voor het tweede jaar op rij de landstitel in de Eredivisie Vrouwen. Ajax won op de 7de speeldag van de kampioensgroep met 1-2 op bezoek bij FC Twente, de club van Nicky Evrard en Jassina Blom. Ellen Jansen zette FC Twente na ruim een kwartier op voorsprong (1-0, 18de minuut) maar Marjolein van den Bighelaar schoof kort voor de rust de gelijkmaker tegen de netten (1-1, 40ste minuut). Desiree van Lunteren maakte in het begin van de tweede helft het winnende doelpunt (1-2, 53ste minuut) waardoor Ajax nu met 37 punten uit 7 duels niet meer bij te halen is door FC Twente, dat 32 punten telt uit evenveel wedstrijden. Toekomende zondag 28 mei 2018 sluit de Nederlandse competitie af met het duel Ajax-PSV, een week later op zaterdag 2 juni 2018 ook de Nederlandse bekerfinale!

Bekijk de video met dank aan Ajax TV:

Lees meer hierover via:
Website Ajax
en via:
Website FC Twente

* In Litouwen werd Spanje op maandag 21 mei 2018 Europees kampioen bij de WU17. Het won in de finale in Marijampole tegen Duitsland met 2-0. Beide goals werden gescoord door Eva Navarro (46ste en 73ste minuut)! Finland won de wedstrijd voor de 3de plaats tegen Engeland met 2-1 en plaatste zich zo voor het WK in Uruguay! Jessica Park bracht Engeland nog wel 1-0 voor (12de minuut) maar via Annika Huhta (1-1, 46ste minuut) en Jenni Kantanen (1-2, 61ste minuut) ging de 3de plaats op het tornooi en het WK-ticket naar Finland!

Lees meer hierover via:
UEFA.com

* In Italië won Juventus afgelopen zaterdag 19 mei 2018 voor de allereerste keer de titel in de Serie A Femminile. In de testwedstrijd in Novara bleef het ook na verlengingen 0-0 en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Juventus bleek daarin de betere: 5-4!

Bekijk de video met de strafschoppenreeks dankzij CHJ:

Lees meer hierover via:
Torinosport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share