Share

Op de 6de en laatste speeldag in Play-Off 1 van de Super League vielen er enkel nog overwinningen voor de eer te rapen. Kampioen RSC Anderlecht ging op bezoek bij KRC Genk Ladies, dat straks nog in de finale moet aantreden tegen Standard, die andere bekerfinalist die KAA Gent Ladies ontving.

RSC Anderlecht nam vlot afstand van KRC Genk Ladies (1-5) in een wedstrijd waarin Ella Van Kerkhoven haar seizoenstotaal als topschutter nog op 29 doelpunten bracht (22 in de reguliere competitie en 7 in de play-offs)! In Angleur stond de eindstand tussen Standard en KAA Gent Ladies al bij de rust op het bord! Noémie Gelders trof 2 keer raak en tussenin was ook Lisa Petry succesvol!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag in Play-Off 1 van de Super League:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-5 (rust: 0-1);
Doelpunten: 30′ Tine De Caigny 0-1, 48’Sarah Wijnants 0-2, 62′ Elke Van Gorp 0-3, 64′ Ella Van Kerkhoven 0-4, 79′ Sylke Calleeuw 1-4, 87′ Ella Van Kerkhoven 1-5.

Bekijk de goals met dank aan Sportbeat:

Standard – KAA Gent Ladies 3-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 16′ Noémie Gelders 1-0, 18′ Lisa Petry 2-0, 37′ Noémie Gelders 3-0.

Bekijk de beelden van dit duel met dank aan Sportbeat:

***De eindstand na de 6de speeldag in Play-Off 1:
1. RSC Anderlecht 6-41 (19-11);
2. KAA Gent Ladies 6-31 (16-14);
3. KRC Genk Ladies 6-23 (6-13),
4. Standard 6-17 (8-11).

RSC Anderlecht is als Belgisch landskampioen geplaatst voor de voorronde van de UWCL 2018-19. De loting hiervoor zal plaatsvinden op vrijdag 22 juni 2018 in Nyon. De groepsfase wordt van dinsdag 7 tot en met maandag 13 augustus 2018 afgewerkt.

***Eindstand Topschutters Play-off 1:

7 doelpunten:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht),

5 doelpunten:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard);

4 doelpunten:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

3 doelpunten:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

2 doelpunten:
Aline Zeler (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

1 doelpunt:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Yuna Appermont (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (RSC Anderlecht), Lisa Petry (Standard), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

Owngoal:
Heleen Jaques (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies).

Bekijk nog eens de eindstand in de reguliere competitie via:
Vrouwenteam.be

Het seizoen in de competitie is voorbij. Op zaterdag 26 mei 2018 volgt nog de finale van de Beker van België in Eupen tussen KRC Genk Ladies en Standard terwijl de Belgian Red Flames op zondag 10 juni 2018 nog een WK-kwalificatiewedstrijd moeten spelen in Chisinau tegen Moldavië!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share