Share

Olympique Lyonnais heeft op donderdag 24 mei 2018 in het Valeriy Lobanovskyi Stadion in Kiev voor de 3de keer op rij en voor de 5de keer in totaal de UEFA Women’s Champions League gewonnen!

Lyon versloeg in de finale voor 14.237 toeschouwers en bij een temperatuur van 26 graden na verlengingen VfL Wolfsburg, opnieuw winnaar van de dubbel in Duitsland dit seizoen. Belgian Red Flame Tessa Wullaert mocht tegen haar eigen verwachtingen in het veld op onmiddellijk na de rust ter vervanging van de Noorse Caroline Graham Hansen. De Nederlandse Europees kampioene Shanice van de Sanden mocht in de verlengingen bij Lyon invallen voor de Japanse Saki Kumagai en ze was na de rode kaart voor Alexandra Popp (VfL Wolfsburg) na een onnodige fout ook nog beslissend met nog 3 assists!

WEDSTRIJDFICHE:

Donderdag 24 mei 2018 – Finale UWCL – Kiev:
VfL Wolfsburg – Olympique Lyonnais 1-4 na verlengingen (rust: 0-0, stand na 90 minuten: 0-0);
Doelpunten: 93′ Pernille Harder 1-0, 98′ Amandine Henry 1-1, 99′ Eugénie Le Sommer 1-2, 103′ Ada Hegerberg 1-3, 116′ Camille Abily 1-4.
Gele kaarten: 61′ Selma Bacha (Olympique Lyonnais), 72′ Alexandra Popp (VfL Wolfsburg), 79′ Noëlle Maritz (VfL Wolfsburg), 107′ Wendie Renard (Olympique Lyonnais).
Rode kaart: Alexandra Popp (95ste minuut) (na 2x geel)
Scheidsrechter: Jana Adámková (Tsjechië) met als assistenten Sian Massey (Engeland) en Sanja Rodjak-Karšić (Kroatië);
4de scheidsrechter: Kateryna Monzul (Oekraïne).

Luister naar Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) met dank aan Luc Calleeuw voor Vrouwenteam TV:

Luister ook naar Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais) met dank aan Luc Calleeuw voor Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share