Share

Het voorbije weekend stond de finale van de Beker van België op het programma in Eupen maar er werd ook in de ons omringende landen veel vrouwenvoetbal gespeeld. We geven U een overzicht van de meest opmerkelijke resultaten.

* In Duitsland nam Bayern München op de voorlaatste speeldag in de vrouwelijke Bundesliga revanche voor het verlies in de bekerfinale in Keulen tegen UWCL-finalist en winnaar van de Duitse dubbel VfL Wolfsburg. Bij de rust stond het al 2-0 voor Bayern München na doelpunten van Dominika Škorvánková (1-0, 18de minuut) en Fridolina Rolfö (2-0, 36ste minuut). Kort na de rust kon Zsanett Jakabfi de eer van de bezoekers redden (2-1, 48ste minuut). Belgian Red Flame Tessa Wullaert begon aan de wedstrijd en werd bij de rust vervangen door Alexandra Popp, de speelster die een rode kaart kreeg afgelopen donderdag 24 mei 2018 in de tegen Olympique Lyonnais verloren UWCL-finale in Kiev!

* Justien Odeurs, doelvrouw van de Belgian Red Flames, moest vanop de bank toezien hoe FF USV Jena op de 21ste en voorlaatste speeldag thuis verloor tegen SC Freiburg met 0-4 waardoor de club ook meteen zekerheid kreeg over degradatie naar de 2de Bundesliga!

* Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere wisten zich met Lille OSC te handhaven in de Franse D1 Féminine! Rijsel won met 1-2 op bezoek bij Bordeaux. Jana Coryn gaf de assist bij het openingsdoelpunt van Kenza Dali (0-1, 4de minuut). Sophie Istillaert maakte kort voor het einde nog gelijk (1-1, 88ste minuut) maar Ouleymata Sarr bezorde het team van trainer Jérémie Descamps alsnog de overwinning (1-2, 89ste minuut). Aangezien Guingamp thuis won tegen het al veroordeelde Marseille (1-0) was het uiteindelijk Albi dat terugvalt naar de D2 Féminine. Albi verloor op bezoek bij Montpellier, de club van Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman, met 3-1! PSG pakte het tweede ticket voor de UWCL van volgend seizoen na een 0-3-overwinning op bezoek bij Soyaux, UWCL-winnaar Lyon eindigde het seizoen met 0-6-winst op bezoek bij Rodez!

* Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen speelde op zondag 27 mei 2018 om 17 uur met haar club PSG in het Stade Saint-Exupéry van Marignane de finale van de Franse Elite-competitie Challenge U19 tegen de leeftijdsgenoten van Montpellier. PSG verloor met 2-4 na goals van Chloë Marty (0-1, 8ste minuut), Amandine Gillet (0-2, 11de minuut), Lina Boussaha (1-2, 16de minuut), Chloë Marty (1-3, 30ste minuut), Laurence Saviana (1-4, 52ste minuut) en Lina Boussaha op strafschop (2-4, 87ste minuut). PSG had de voorbije 2 jaar telkens deze finale gewonnen tegen Olympique Lyonnais, dat voordien de winnaar was in 2014 en 2015. Montpellier won de trofee nu voor de 4de keer na 2011, 2012, 2013 en 2018!

* Op de laatste speeldag in de play-offs in Nederland eindigde Ajax-PSV op 2-2. Belgian Red Flames Nicky Van den Abbeele en Davina Philtjens (Fiorentina), die allebei vertrekken bij Ajax, kregen net als Eli Sarasola, Merel van Dongen, Sisca Folkertsma, Inessa Kaagman en Ana Romero een bos blomen bij hun afscheid van de club! Volgende zaterdag 2 juni 2018 staat wel nog de bekerfinale op het programma tussen Ajax en PSV!

Lees meer hierover via:

Ajax.nl

In de andere slotwedstrijd van het seizoen in de kampioenspoule won FC Twente, de club van Nicky Evrard en Jassina Blom, met 3-4 op bezoek bij SC Heerenveen! In de B-groep noteerden we twee uitoverwinningen met hetzelfde resultaat: Achilles’29 – VV Alkmaar werd 1-2 en dat was ook de eindscore in Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag!

Lees ook over de contractverlenging bij FC Twente van Nicky Evrard en Jassina Blom:
Escathletes.pro

* In Italië won Fiorentina de Italiaanse beker bij de vrouwen. In de finale in Noceto versloeg het Brescia met 3-1! De doelpunten waren van Ilaria Mauro (1-0, 11de minuut), Tatiana Bonetti (2-0, 27ste minuut), Patrizia Caccamo (3-0, 44ste minuut) en Cristiana Girelli (3-1, 72ste minuut).

Beelden van dit duel kan U bekijken via RTV San Marino:

smtvsanmarino
en via:
Violachannel.tv

* Ook nog melden dat de Beker van België gewonnen werd door Standard (2-0 tegen KRC Genk Ladies) en dat in Portugal Sporting CP het haalde tegen SC Braga (1-0 na verlengingen).

Meer daarover via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

* Op maandagavond 28 mei 2018 is Gouden Schoen Janice Cayman samen met Johan Boskamp en Rik Torfs een van de gasten van Ben Crabbé in zijn reeks ‘Wereldkampioenen’. De uitzending begint op Eén om 21u25!

* In het Belgische profvoetbal bij de mannen veroverde KRC Genk het laatste ticket voor Europees voetbal. Het won op zondag 27 mei 2018 het duel tegen de winnaar van Play-Off 2 thuis tegen SV Zulte Waregem met 2-0 (dankzij doelpunten van Mbwana Samata, de 1-0 in de 17de minuut, en van Jere Uronen, de 2-0 in de 28ste minuut). De Limburgse fusieclub plaatste zich zo voor de 2de voorronde van de UEFA Europa League 2018-19!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share