Share

Imke Courtois krijgt bij Sporza tijdens het WK Voetbal 2018 in Rusland een voetballende vrouwelijke collega. De VRT zet nu immers ook Belgian Red Flame Heleen Jaques, in het voorbije seizoen Belgisch landskampioen met RSC Anderlecht, aan het werk voor de analyses van de wereldbekerwedstrijden.

Heleen Jaques, geboren op 20 april 1988 in Tielt, heeft al een bijzonder lange voetbalcarrière achter de rug. Ze speelde achtereenvolgens voor KFC Lichtervelde, Torhout 1992 KM, SK Opex Girls Oostende, DVC Zuid-West Vlaanderen, STVV waarmee ze landskampioen werd, het Duitse Turbine Potsdam, Club Brugge en RSC Anderlecht. Haar plaats is centraal in de verdediging en ze kan dus het spelverloop altijd goed zien. Dat zal bij de analyses van de WK-eindrondewedstrijden ongetwijfeld goed van pas komen.

Bij de toen nog Rode Duivelinnen debuteerde ze op zaterdag 5 mei 2007 in Bulle tegen Zwitserland. In de maand juni 2018 maakt ze straks dus haar televisiedebuut maar ze speelt in principe eerst ook nog de WK-kwalificatieinterland op bezoek bij Moldavië op zondag 10 juni 2018!

Luister naar het meest recente interview met Heleen Jaques (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees meer hierover via:
Nieuwsblad.be

Lees ook nog via:
KW.knack.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share