Share

Het voorbije weekend vielen de laatste beslissingen in het Belgische voetbal. Bij de vrouwen won Standard de Beker van België, bij de mannen veroverde KRC Genk door de thuiswinst tegen SV Zulte Waregem het laatste Europese ticket voor volgend seizoen. We geven U kort een overzicht van waar en wanneer U de Belgische clubs Europees aan het werk kan zien.

VROUWENVOETBAL:

* RSC Anderlecht, de landskampioen in het Belgische vrouwenvoetbal, kent op vrijdag 22 juni 2018 de tegenstanders in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League 2018-19. De kwalificatieronde waarin vrouwelijk paars-wit 3 wedstrijden zal mogen spelen begint op dinsdag 7 augustus 2018. Het tweede duel is op vrijdag 10 augustus 2018 en het derde op maandag 13 augustus 2018. Als RSC Anderlecht zich eventueel plaatst voor de eerste ronde dan speelt het de heenwedstrijd op woensdag 12 of donderdag 13 september 2018 en de terugwedstrijd op woensdag 26 of donderdag 27 september 2018. De finale van de UEFA Women’s Champions League 2018-19 is op zaterdag 18 mei 2019 in de Groupama Arena in Boedapest, de thuishaven van Ferencváros.

RSC Anderlecht aan de aftrap voor de titelwedstrijd tegen KRC Genk Ladies op dinsdag 1 mei 2018. Vrouwelijk paars-wit speelt voor het eerst Europees op dinsdag 7 augustus 2018! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

* Belgisch bekerwinnaar Standard speelt geen Europees. De nationale bekercompetities in het vrouwenvoetbal zijn blijkbaar nog altijd niet belangrijk genoeg voor de UEFA om er een extra competitie voor te voorzien. Het is meer dan tijd dat daar verandering in komt en dat een UEFA Women’s Europa League of UEFA Women’s Cup Winners League het levenslicht ziet!

Bekerwinnaar Standard speelt ondanks het behalen van een trofee geen Europees voetbal volgend seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

MANNENVOETBAL:

* Landskampioen Club Brugge kent op donderdag 30 augustus 2018, de dag van de loting, de 3 tegenstanders in de groepsfase van de UEFA Champions League. De eerste wedstrijd van blauw-zwart in de UEFA Champions League 2018-19 is op dinsdag 18 of woensdag 19 september 2018! De finale is op zaterdag 1 juni 2019 in het Estadio Metropolitano in Madrid, de thuishaven van Atlético Madrid!

* Bekerwinnaar en vice-kampioen Standard kent op maandag 23 juli 2018 de tegenstander in de 3de voorronde van de UEFA Champions League. De heenwedstrijd is voorzien op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus 2018.

* RSC Anderlecht is bij de mannen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Europa League. De loting daarvan zal plaatsvinden op vrijdag 31 augustus 2018, de eerste wedstrijd is voorzien op donderdag 20 september 2018! De finale van de UEFA Europa League 2018-19 is op woensdag 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion van Baku in Azerbeidzjan!

* KAA Gent plaatste zich voor de 3de voorronde van de UEFA Europa League. De loting daarvoor zal plaatsvinden op maandag 23 juli 2018 terwijl de eerste wedstrijd van de Buffalo’s zal doorgaan op donderdag 9 augustus 2018.

* KRC Genk tenslotte is geplaatst voor de 2de voorronde van de UEFA Europa League. De loting is hier voorzien op vrijdag 19 juni 2018. De eerste wedstrijd voor KRC Genk is dan weer op donderdag 26 juli 2018.

Voor nog meer over de titel van vrouwelijk paars-wit:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de bekerwinst van Standard:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share