Share

Ex-Belgian Red Flame en voetbalanaliste bij Sporza Imke Courtois heeft op woensdag 27 juni 2018 een drukke dag. Ze was in België te gast bij de radio en in Nederland mag ze op bezoek bij de televisie!

Met de Madammen Cathérine Vandoorne en Britt van Marsenille was ze in de voormiddag als WK-Madam aanwezig bij Technopolis in Mechelen waar vanaf 18 juni 2018 de tentoonstelling Sport buiten de lijntjes 2.0 loopt. Daar deed ze mee met enkele praktische oefeningen en onderging ze een dopingtest. Er was ook een geprek met Werner Helsen, professor trainingsleer en prestatiesportbegeleiding aan de KU Leuven die ook samenwerkt met de KBVB, over hoe de ideale voetballer eruitziet.

Imke Courtois staat bloed af voor de dopingtest! Foto – (c) Vrouwenteam.be/MaMPict/Radio 2/Eén

Op woensdagnamiddag trekt Imke, die voor het laatst tijdens dit WK op Radio 2 bij de Madammen aanwezig was, dan naar Hilversum waar ze ‘s avonds vanaf 19u17 te gast is bij NOS Studio Rusland, het WK-programma van Henry Schut en Hugo Borst met verder ook nog Peter Hyballa (de vroegere trainer van NEC Nijmegen die tegenwoordig voor de Duitse Voetbalbond DFB nieuwe trainers aan het opleiden is), Rafael van der Vaart (ex-speler van o.a. Ajax, Real Madrid, Hamburger SV en Tottenham en ex-international van Oranje) en Erwin Koeman (ex-speler van KV Mechelen die in 1988 zowel de Europabeker voor bekerwinnaars won als het EK 1988 in Duitsland met Oranje). Daar gaat de ex-speelster van Rapide Wezemaal, Tienen en Standard de slotwedstrijden en de ontknoping in groep E volgen namelijk Servië – Brazilië en Zwitserland – Costa Rica.

U kan ook naar de tentoonstelling Sport buiten de lijntjes in Technopolis! Foto – (c) Technopolis

Voor meer over de tentoonstelling Sport buiten de lijntjes 2.0 ga naar:
Technopolis.be

U kan het programma van deze woensdagochtend 27 juni 2018 herbeluisteren via:
Radioplus.be – Radio 2

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Foto – (c) KBVB/Belglian Red Flames

PS: Ondertussen is bekend geworden dat de Belgian Red Flames op dinsdag 4 september 2018 hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd op Den Dreef in Leuven om 17 uur in de namiddag zullen spelen! Tickets zijn inmiddels te koop bij de KBVB!

Share