Share

Na 48 groepsduels zijn er van de 32 teams die aan de start kwamen op het WK 2018 in Rusland nog 16 teams over op weg naar de finale op zondag 15 juli 2018 in Moskou. De Rode Duivels namen door hun overwinning tegen Engeland in Kaliningrad de route via Rostov-on-Don waar ze op maandag 2 juli 2018 Japan als tegenstander in de achtste finales treffen!

Het knappe winnende doelpunt van Adnan Januzaj in de 51ste minuut (1-0) zorgde er dus voor dat de Rode Duivels straks in de Rostov Arena (om 21 uur lokale tijd, 20 uur bij ons) zullen spelen tegen Japan en niet een dag later in het Spartak Stadium tegen Colombia. Het team van bondscoach Roberto Martinez nam dus de op papier langste en moeilijkste weg richting de WK-finale. Niet slim volgens sommigen, maar voetbal is geen exacte wetenschap zeggen anderen. Het leuke is in elk geval dat als Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne & co nog verder doorstoten in het tornooi er dan wellicht alleen nog droomaffiches en avondwedstrijden op het programma staan.

Met Duitsland zijn we bovendien na Italië een meervoudige ex-wereldkampioen kwijtgeraakt. En aangezien ook Nederland, driemaal finalist in het verleden, er niet bij is, behoort een onuitgegeven WK-finale dit jaar steeds vaker tot de mogelijkheden. Opvallend is dat op dit ogenblik enkel nog de doelpuntenrijke eindstrijd van 1958 tussen Zweden en Brazilië (2-5 met o.a. 2 doelpunten van Pelé) een heruitgave kan worden. De Rode Duivels maar ook enkele andere teams kunnen dus beginnen dromen voor een plaatsje op het hoogste podium!

Voor meer over het WK 2018 ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Vermelden we dat de Belgian Red Flames in het verleden al 1 keer oefenden tegen Japan. Op dinsdag 13 juni 2017 werd het in Leuven een knap gelijkspel: 1-1! Japan is al geplaatst voor het WK 2019 Vrouwenvoetbal in Frankrijk. De Belgian Red Flames zijn nog in koers!

Lees meer over de Belgian Red Flames tegen Japan:
Vrouwenteam.be

Share