Share

Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage eindigde vorig seizoen onder leiding van trainer Romuald Gorniak op een mooie 3de plaats in de eerste klasse. De trainer nam echter afscheid en gaat het toekomende seizoen aan de slag in het mannenvoetbal. Hier kan U alle transfers en het oefenprogramma voor het seizoen 2018-19 bekijken.

Romuald Gorniak (rechts) vertrekt bij USGTH en hij wordt opgevolgd door Fabrice Bassani (links)! Foto – (c) Josephine Amico

Romuald Gorniak gaat het beloftenteam van Francs Borains coachen. Zijn vertrek wordt opgevangen door Fabrice Bassani, de man die het voorbije seizoen trainer was van het beloftenteam van USGTH dat in de tweede klasse uitkwam. Hij is dus de nieuwe trainer van het eerste vrouwenteam van USGTH! Hij wordt bij het beloftenteam opgevolgd door Frederic Gilles.

Laura Gorniak, hier met Hanne Borteel (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), zal ook volgend seizoen in de spits lopen bij USGTH Ladies! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

Wat de transfers betreft zijn er geen vertrekkers te noteren bij USGTH. Laura Gorniak, de topschutster van het voorbije seizoen met 26 doelpunten, zal dus ook volgend seizoen door de tegenstanders in het oog moeten gehouden worden! Er zijn wel enkele nieuwkomers te vermelden.

Komen USGTH versterken:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Catarina Leleu, Charlotte Delafontaine, Deyborah Thiels en CĂ©line Vanderbecq (La Louviere), Morgan Degreve en Julia Vendy (Naast).
Vertrekkers: geen.

De club begint te trainen met het oog op het nieuwe seizoen op maandag 23 juli 2018 en het gaat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus 2018 op stage naar Gravelines! Wat het oefenprogramma betreft staan er duels op het programma tegen OH Leuven (zondag 29 juli 2018), het Franse Arras FCF (zaterdag 11 augustus 2018), ASE De Chastre (woensdag 15 augustus 2018) en het U19 team van Lille OSC (zondag 19 augustus 2018). Op zaterdag 25 augustus 2018 begint de competitie in eerste en tweede klasse!

Voor meer over topschutster Laura Gorniak:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de eerste klasse van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share