Share

In deze zomerperiode komen flink wat transfers tot stand waarbij de ene al meer opvalt dan de andere. De Deense international Line Roddik Hansen, die de voorbije 2 seizoenen uitkwam voor FC Barcelona, begint straks aan een nieuw avontuur in Nederland bij Ajax!

Line Roddik Hansen probeert haar tegenstander uit te spelen op donderdag 22 mei 2014 tijdens de UWCL-finale met Tyresö FF tegen VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Line Roddik Hansen, geboren op 31 januari 1988, heeft flink wat internationale ervaring. Voor het Deense nationale vrouwenvoetbalteam heeft ze al 132 interlands en 13 doelpunten achter haar naam staan. Ze zat in de selectie voor het WK 2007 waar ze echter niet in actie kwam maar dat deed ze wel op het EK 2009 in Finland, het EK 2013 in Zweden en het EK 2017 in Nederland waar ze voor Denemarken inviel tijdens de finale tegen Nederland.

Foto – (c) FC Barcelona/LRH

In het clubvoetbal speelde ze na haar debuut bij Skovlunde IF voor tal van bekende clubs zoals Bröndby (2007-09), Tyresö FF waarmee ze de finale van de UEFA Women’s Champions League speelde in 2014 tegen VfL Wolfsburg (2010-14), Rosengard (2014-16), Olympique Lyonnais (2016) en FC Barcelona (2016-18). Na haar Spaanse avontuur was ze op zoek naar een nieuwe club en die heeft ze nu met Ajax gevonden want ze tekende daar zopas voor één seizoen!

Ook nog melden dat Kim Mourmans (ex-Standard) net als Vanity Lewerissa eerder van PSV naar Ajax trekt!

Kim Mourmans (ex-Standard) verhuisde deze zomer ook naar Ajax! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Lees over de finale van het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Lees meer over deze transfer via:
Ajax.nl

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share