Share

Op dinsdag 26 januari 2016 stonden er twee interessante oefenduels op het programma. In La Manga oefende Frankrijk tegen Noorwegen, dat straks in Nederland het Olympisch kwalificatietornooi speelt terwijl Zweden, dat vanaf maart 2016 eveneens bij onze noorderburen te zien zal zijn op weg naar Rio 2016, in Göteborg vriendschappelijk speelde tegen Schotland.

Sarah Bouhaddi hield in haar 100ste interland voor Frankrijk de nul op het bord! Foto - David Catry

Sarah Bouhaddi hield in haar 100ste interland voor Frankrijk de nul op het bord! Foto – David Catry

Het duel tussen Noorwegen en Frankrijk in het Spaanse La Manga leek lang op een gelijkspel te zullen eindigen maar zes minuten voor tijd maakte Andrine Hegerberg een fout op Amel Majri waardoor Frankrijk een strafschop kreeg. Louisa Nécib, die haar 135ste interland speelde, nam de Noorse doelvrouw Cecilie Fiskerstrand tegenvoets voor het enige doelpunt in dit duel. Het was meteen ook de eerste tegengoal voor Noorwegen sinds augustus 2015 toen Roger Finjord bondscoach werd. In de slotfase van de wedstrijd had het alsnog een gelijkspel kunnen worden maar de kopbal van Lisa-Marie Karlseng Utland belandde tegen de lat (90ste minuut) van het Franse doel dat voor de 100ste keer verdedigd werd door de na een schouderoperatie teruggekeerde Sarah Bouhaddi.

Lotta Schelin net na de rust succesvol voor Zweden in het oefenduel tegen Schotland! Foto - David Catry

Lotta Schelin net na de rust succesvol voor Zweden in het oefenduel tegen Schotland! Foto – David Catry

In de Prioritet Serneke Arena, een indoorstadion in Göteborg, nam Zweden het eerder op de avond op tegen Schotland. De bezoekers hielden tot vijf minuten voor de rust goed stand tegen het team van bondscoach Pia Sundhage maar dan had Zweden de smaak te pakken en nog voor de pauze scoorden achtereenvolgens Lisa Dahlkvist (1-0, 40ste minuut), Magdalena Ericsson (2-0, 45ste minuut) en Sofia Jakobsson (3-0, 45ste + 1′ minuut). Na de pauze dreven Lotta Schelin (4-0, 68ste minuut) en een dubbel van Pauline Hammarlund (5-0, 79ste en 6-0, 83ste minuut) het verschil tussen beide landen op tot een half dozijn doelpunten!

Bekijk de hoogtepunten van Frankrijk – Noorwegen in La Manga:

Bekijk de hoogtepunten van Zweden – Schotland in Göteborg:

Share