Share

Op maandag 25 januari 2016 kreeg Nieuw-Zeeland als zevende land zekerheid van deelname aan het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi in Rio 2016! Nadat de vrouwelijke Kiwi’s op zaterdag 23 januari 2016 in Lae de heenwedstrijd op bezoek bij Papoea-Nieuw-Guinea met 1-7 hadden gewonnen, kwam het team met de Amerikaanse bondscoach Lisa Cole aan het roer niet opdagen voor de terugwedstrijd. Ze konden niet de nodige VISA-reisdocumenten bekomen om naar Auckland af te reizen waar op dinsdag 26 januari 2016 de terugwedstrijd zou plaatsvinden.

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Papoea-Nieuw-Guinea kon geen VISA's bekomen om naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Foto - (c) FIFA.com

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Papoea-Nieuw-Guinea kon geen VISA’s bekomen om naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Foto – (c) FIFA.com

In Lae scoorde Amber Hearn (die speelt voor het Duitse FF USV Jena) een dubbel voor Nieuw-Zeeland waarbij verder ook Annalie Longo (2), Rebekah Stott, Abby Erceg en Aimee Phillips scoorden. Het doelpunt voor Papua-Nieuw-Guinea kwam van Meagen Gunemba, die in 2014 de Gouden Bal won op het WU20-kampioenschap van Oceanië.

Amber Hearn, die in Duitsland voor FF USV Jena speelt, hier aan de bal in het shirt van Nieuw-Zeeland. Foto - (c) FIFA.com

Amber Hearn, die in Duitsland voor FF USV Jena speelt, hier aan de bal in het shirt van Nieuw-Zeeland. Foto – (c) FIFA.com

De zeven landen die nu al zeker zijn van deelname aan het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi op de Olympische Spelen 2016 zijn gastland Brazilië, Colombia, Europees kampioen Duitsland, Frankrijk, Zimbabwe, Zuid-Afrika waar Vera Pauw bondscoach is en Nieuw-Zeeland dat nu voor de derde opeenvolgende keer de vertegenwoordiger is van Oceanië.

Bekijk de doelpunten uit de heenwedstrijd op video:

Lees over de heenwedstrijd in Lae:
Website FIFA

Lees meer over de terugwedstrijd die er op dinsdag 26 januari 2016 niet kwam:
Website FIFA

Lees over het dubbele duel vooraf:
Website FIFA

Share