Share

De Belgian Red Flames Tessa Wullaert en Davinia Vanmechelen mogen zich toekomende zondag 29 juli 2018 opmaken voor een tweede ontmoeting in minder dan een week. Ze verloren immers allebei met hun club de halve finales op de allereerste editie van het International Champions Club Women’s Tournament in Miami.

PSG mocht als eerste aantreden in het Hard Rock Stadium van Miami tegen het Amerikaanse North Carolina Courage. Het Amerikaanse team uit de NWSL won met 2-1 na goals van Jessica McDonald na een assist van Kaleigh Kurtz (1-0, 19de minuut), een owngoal van Kaleigh Kurtz met het hoofd voor de gelijkmaker na een voorzet van Perle Morroni (1-1, 40ste minuut) en een winnend doelpunt van de voor Jessica McDonald ingevallen Darian Jenkins in het slot van de wedstrijd op aangeven van Lynn Williams (2-1, 84ste minuut). Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen mocht met haar nummer 25 van coach Olivier Echouafni na 67 minuten het veld in ter vervanging van Kadidiatou Diani. Ze liet zich in die korte tijd positief opmerken.

Eugénie Le Sommer zorgde met 2 goals en een assist voor het verschil in Lyon – Manchester City! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Maya Mans

Het duel tussen Lyon en Manchester City lag veel vlugger in een beslissende plooi. Iets over het kwartier stond het al 3-0 voor de winnaar van de UEFA Women’s Champions League van de voorbije 3 seizoenen. Eugénie Le Sommer zorgde al na 4 minuten wedstrijden voor de openingstreffer met een kopbal na een voorzet van Ada Hegerberg (1-0, 4de minuut) terwijl ze net voor het kwartier de bal ontfutselde van Jennifer Beattie van Manchester City om vervolgens doelvrouw Karen Bardsley te omspelen en te scoren (2-0, 14de minuut). Twee minuten na de verdubbeling van de score zorgde Le Sommer nog voor een assist voor Ada Hegerberg die de eindstand op het bord zette (3-0, 16de minuut). Belgian Red Flame Tessa Wullaert, die ook met nummer 25 speelt, begon aan de wedstrijd maar werd net voor het uur vervangen door Caroline Weir (57ste minuut).

De wedstrijd voor de 3de plaats tussen PSG en Manchester City staat op zondag 29 juli 2018 om 18 uur lokale tijd op het programma! Later op de avond is het dan tijd voor de finale tussen North Carolina Courage en Olympique Lyonnais!

Lees nog meer over North Carolina Courage – PSG via:
PSG.fr

Lees nog meer over Lyon – Manchester City via:
Website Olympique Lyonnais

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share