Share

RSC Anderlecht, de Belgische landskampioen, laste midweeks alsnog een oefenwedstrijd in tegen de eersteklasser Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem. Het duel vond dit keer niet plaats in Tubeke maar op het oefencomplex van Neerpede.

Het was in Neerpede dat RSC Anderlecht en FW Diksmuide-Merkem hun oefenduel speelden! Foto – (c) RSC Anderlecht/Louis Evrard

Ella Van Kerkhoven opende de score en de topschutster van de Super League 2017-18 lukte uiteindelijk 6 doelpunten in een wedstrijd waarbij het aan de rust al 8-1 stond. Uiteindelijk werd het met 19-1 een monsterscore. Sofie Huyghebaert scoorde net over het halfuur toen het al 6-0 stond het bezoekende doelpunt (6-1). De andere doelpuntenmakers voor vrouwelijk paars-wit waren Tine De Caigny (3), Vanessa Susanna (2), Sakina Diki Ouzraoui (2), de Engelse testspeelster Rhema Lord-Mears (2), Elke Van Gorp (1), Stefania Vatafu (1), Laura Deloose (1) en een owngoal van de bezoekers. RSC Anderlecht speelde tegen de West-Vlamingen voor het eerst in de truitjes met als sponsor Hello Bank!

Ella Van Kerkhoven, hier centraal, lukte haar 6 goals in de eerste helft waarna ze in de tweede helft mocht uitblazen! Foto – (c) RSC Anderlecht/Louis Evrard

RSC Anderlecht vertrekt nu maandag 6 augustus 2018 naar Schotland waar het in Edinburgh niet alleen debuteert in het Europese vrouwenvoetbal maar waar het ook als eerste Belgische club zal proberen de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League te overleven. Drie keer eerder was de Belgische vertegenwoordiger veroordeeld tot het spelen van een voorronde maar evenveel keer eindigde het Europese avontuur daar ook. Standard kwam zowel in 2014-15 (toen nog onder leiding van Patrick Wachel in Portugal), in 2016-17 in Kroatië als in 2017-18 in Estland niet verder dan dat stadium van de competitie. Het wordt dus een extra uitdaging voor de Belgische landskampioen!

Voor nog meer over de voorronde in de UWCL van RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage rond RSC Anderlecht – FW Diksmuide-Merkem met dank aan Louis Evrard:
Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share