Share

Op dinsdag 7 augustus 2018 is er niet alleen het duel in de derde voorronde van de UEFA Champions League tussen Standard en Ajax op Sclessin ook de voorronde van de UEFA Women’s Champions League staat op het programma met rond de middag al de eerste wedstrijd van RSC Anderlecht in Edinburgh tegen Glasgow City FC!

Rapide Wezemaal in 2007 toen het zich plaatste voor de kwartfinales! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Paul Dijkmans

Alleen Rapide Wezemaal slaagde er als Belgische club ooit in zich te plaatsen voor een volgende ronde in het Europese vrouwenclubvoetbal. In het seizoen 2006-07 geraakte het voorbij de voorronde in de groepsfase, in het seizoen 2007-08 deed het zelfs nog beter toen het via de voorronde en de groepsfase in de kwartfinales terechtkwam en daar uiteindelijk in november 2007 het onderspit moest delven tegen het Zweedse Umea met de Braziliaanse Marta en de jonge Zwitserse belofte Ramona Bachmann.

RSC Anderlecht vlak voor hun laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem! Foto – (c) RSC Anderlecht/Louis Evrard

In het seizoen 2009/10 werd de UEFA Women’s Cup omgedoopt tot UEFA Women’s Champions League maar ook in dat tornooi kon nog geen enkele Belgische club hoge ogen gooien. STVV werd in 2010/11 in de eerste ronde uitgeschakeld door Sparta Praag terwijl Standard al 8 keer deelnam maar zich niet één keer voor een volgende ronde wist te plaatsen. Erger nog in 3 van de voorbije 4 edities kwam het zelfs niet meer voorbij de voorronde! Het is dus nu aan RSC Anderlecht om beter proberen te doen!

U kan het duel van RSC Anderlecht tegen Glasgow City FC (aftrap 13u30 Belgische tijd) en de vele andere wedstrijden volgen via:
UEFA.com – Voorronde UWCL

Lees meer over Glasgow City FC:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Rapide Wezemaal:
Vrouwenteam.be

Lees over STVV – Sparta Praag via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share