Op donderdag 11 februari 2016 stond het tweede oefenduel van de Belgian Red Flames U17 op weg naar de Eliteronde in Servië op het programma. Op het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 werd Zwitserland partij gegeven.

Zwitserland U17 vlak voor de aftrap van het tweede oefenduel in Tubeke tegen België. Foto - Dirk Vuylsteke

Zwitserland U17 vlak voor de aftrap van het tweede oefenduel in Tubeke tegen België. Foto – Dirk Vuylsteke

Na het 2-2-gelijkspel van afgelopen dinsdag wonnen de Belgian Red Flames U17 deze keer met 2-1 tegen hun Zwitserse leeftijdsgenoten nadat het bij de rust nog 0-1 stond. Eline Schuling bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong (0-1, 6de minuut) maar na de rust sloegen de Belgische U17 onder leiding van Tamara Cassimon terug. De bij de rust ingevallen Davinia Vanmechelen lukte de gelijkmaker na een mooie collectieve aanval (1-1, 56ste minuut) terwijl Mariam Abdulai Toloba voor het winnende doelpunt zorgde (2-1, 71ste minuut). Opnieuw twee doelpunten dus vandaag door dezelfde speelsters als afgelopen dinsdag maar in de omgekeerde volgorde en dit keer na de rust in plaats van voor de pauze.

Dinsdag 11 februari 2016 – Oefenduel WU17 – Nationaal Voetbalcentrum, Tubeke;
België – Zwitserland 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 6′ Eline Schuling 0-1, 56′ Davinia Vanmechelen 1-1, 71′ Mariam Abdulai Toloba 2-1.

De Belgian Red Flames U17 die op donderdag 11 februari 2016 aan het oefenduel tegen Zwitserland begonnen. Foto - Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames U17 die op donderdag 11 februari 2016 aan het oefenduel tegen Zwitserland begonnen. Foto – Dirk Vuylsteke

Het volgende duel van de Belgian Red Flames U17 is op donderdag 24 maart 2016 in het Servische Pecinci tegen Ijsland en dat in groep 6 tijdens de Eliteronde van het EK op weg naar de eindronde in Wit-Rusland. Zwitserland, de tegenstander van de voorbije dagen, speelt in diezelfde Eliteronde in groep 1 tegen achtereenvolgens Duitsland (zaterdag 19 maart 2016), gastland Oostenrijk (maandag 21 maart 2016) en Rusland (donderdag 24 maart 2016).

Hieronder kan U het volledige programma van de Eliteronde in Servië bekijken:
Donderdag 24/03/2016: België – Ijsland (Suvača Stadion in Pecinci);
Zaterdag 26/03/2016: België – Servië (Karadjordje Stadion in Novi Sad);
Dinsdag 29/03/2016: Engeland – België (Suvača Stadion in Pecinci).

Indien België zich plaatst neemt het deel aan de EK-eindronde in Wit-Rusland die geprogrammeerd staat van woensdag 4 tot maandag 16 mei 2016.