Share

Op woensdag 26 september 2018 waren er niet alleen verrassingen van formaat in de zestiende finales van de Beker van België. Ook in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League was er een grote verrassing want Manchester City Women ging thuis onderuit tegen Atlético Madrid Feminino!

Tessa Wullaert en Nadia Nadim begonnen ook thuis tegen Atlético Madrid op de bank! Foto – (c) Manchester City

Na het 1-1-gelijkspel in Madrid had Manchester City, dat onder leiding staat van trainer Nick Cushing, thuis tegen de Spaanse landskampioen zelfs voldoende aan een 0-0-gelijkspel om een ronde verder te gaan maar zover kwam het niet. Al na 4 minuten stond City thuis in het krijt tegen Atlético Madrid nadat de Braziliaanse Ludmila Da Silva de bal voorgaf en Silvia Meseguer binnentrapte (0-1). Steph Houghton, de aanvoerder van City vergat gewoon de bal weg te trappen voor die de tweede paal bereikte. In de toegevoegde tijd van de eerste helft was het opnieuw Ludmila Da Silva die toesloeg. De Italiaanse Elena Linari kopte weg, Jennifer Hermoso verlengde de bal en Ludmila Da Silva ging door op snelheid en rondde af met rechts voorbij Karen Bardsley (0-2, 45ste + 3′ minuut). Pas bij een 0-2-ruststand mocht Belgian Red Flame Tessa Wullaert bij de start van de tweede helft invallen voor Melissa Lawley maar ook zij kon het tij niet doen keren. Manchester City kwam niet verder dan een schot tegen de lat van Nikita Parris tien minuten voor tijd! Manchester City stond de voorbije twee seizoenen telkens in de halve finale van de UWCL waarin het ook twee keer op rij werd uitgeschakeld door de latere winnaar Olympique Lyonnais. Het hoopte dit seizoen dankzij een gunstige loting in de finale te geraken. De Engelse vice-kampioen staat echter al na de eerste ronde met lege handen!

Bekijk de doelpunten uit Manchester City – Atlético Madrid via:
Fb Atleticodemadridfeminino

Davina Philtjens, die de volledige wedstrijd speelde met Fiorentina op bezoek bij het Deense Fortuna Hjörring, staat wel in de achtste finale. Fiorentina won immers na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd met 0-2. De goals vielen allebei in de eerste helft via Lana Clelland (0-1, 15de en 0-2, 25ste minuut). Heleen Jaques stond op het wedstrijdblad maar bleef de volledige wedstrijd op de bank!

Fiorentina met Davina Philtjens en Heleen Jaques hebben zich geplaatst voor de achtste finale van de UWCL 2018-19! Foto – (c) Fiorentina Women

Ook goed nieuws over Vanity Lewerissa, de ex-speelster van Standard. Zij scoorde de 2 doelpunten voor Ajax op bezoek bij Sparta Praag waardoor er na de 2-0 in Amsterdam nu ook in Praag gewonnen werd. Christina Marie Burkenroad bracht Sparta Praag na 27 minuten wel op voorsprong (1-0) maar een dubbel van Vanity Lewerissa kort na de rust (50ste en 52ste minuut) bezorgde Ajax een 1-2-overwinning en een kwalificatie voor de achtste finales!

Blije gezichten bij Vanity Lewerissa en Ajax na hun kwalificatie voor de achtste finales op bezoek bij Sparta Praag! Foto – (c) Ajax

FC Barcelona zette de scheve situatie tegen BIIK Kazygurt uit Kazachstan (3-1-verlies in de heenwedstrijd) thuis recht dankzij doelpunten van Patricia Guijarro (1-0, 4de minuut), Marta Torrejón (2-0, 48ste minuut) en Lieke Martens (3-0, 90ste minuut). UWCL-finalist VfL Wolfsburg won ook de terugwedstrijd tegen Thor/KA uit Ijsland (2-0 met goals van Pernille Harder en Elly McLeod) en Bröndby schakelde het Europees debuterende Juventus uit dankzij een doelpunt van Nicoline Sørensen (1-0, 33ste minuut).

Ook Bayern München (4-0 tegen Spartak Subotica met een dubbel van Lineth Beerensteyn), Rosengard, Chelsea en de Zweedse teams Rosengard en Linköping plaatsten zich woensdagavond voor de achtste finales in de UWCL 2018-19 waarvan de finale in Boedapest gespeeld wordt.

Lees nog meer over Manchester City – Atlético Madrid via:
UEFA.com
en via:
Website Manchester City

Lees over Fortuna Hjörring – Fiorentina via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

De Belgian Cats ontmoeten in de kwartfinales op het WK 2018 basketbal Frankrijk! Foto – (c) FIBA.com

PS: In de 1/16de finales van de Beker van België bij de mannen werden zowel landskampioen Club Brugge (2-0-verlies op bezoek bij Deinze uit de 1ste Amateurklasse) als bekerhouder Standard (1-2-verlies thuis tegen Knokke eveneens uit de 1ste Amateurklasse) uitgeschakeld. Ook Cercle Brugge (1-2-thuisverlies tegen Beerschot-Wilrijk uit 1B) en Royal Antwerp FC (3-1-verlies op bezoek bij KV Mechelen uit 1B) sneuvelden in dit vroeg stadium van de nationale bekercompetitie! Tenslotte nog melden dat de tegenstander van de Belgian Cats in de kwartfinales van het WK 2018 in Spanje op vrijdag 28 september 2018 om 18u30 Frankrijk is. Frankrijk won de barragewedstrijd tegen Turkije met 78-61!

Lees nog meer over het WK 2018 Basketbal bij de vrouwen via:
FIBA.com

Share