Share

Waar het UEFA Women’s Euro 2021 zal worden gespeeld is nog niet bekend maar de UEFA maakte op donderdag 27 september 2018 wel al bekend waar het EK bij de mannen van 2024 zal plaatsvinden. Het ging tussen Duitsland en Turkije.

Ook bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal, hier tijdens de Duitse bekerfinale bij de vrouwen eerder dit jaar, was er aandacht voor de Duitse kandidatuur voor het EK 2024! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Duitsland mag in 2024 voor de tweede keer in de geschiedenis het EK voetbal bij de mannen organiseren. Het kreeg in het Zwitserse Nyon immers meer stemmen (12 tegen 4) dan de andere kandidaat Turkije. Het tornooi zal in de zomer van 2024, het jaar dat er ook Olympische Spelen zijn in Parijs (Frankrijk), plaatsvinden in volgende 10 gaststeden: Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Keulen, Leipzig, München en Stuttgart. Met scheidsrechter Bibiana Steinhaus en ex-speelster Célia Sasic waren er ook twee mensen uit het vrouwenvoetbal betrokken bij de Duitse kandidatuur! In 1988 vond het EK voor het eerst plaats in toen nog West-Duitsland. De winnaar van het tornooi was Nederland onder leiding van Rinus Michels en met o.a. Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, de broers Ronald en Erwin Koeman, Arnold Mühren, … Het laatste grote tornooi dat in Duitsland plaatsvond was het WK Vrouwenvoetbal in 2011 met als winnaar voor het eerst Japan, het land waar in 2020 de Olympische Spelen zullen plaatsvinden!

Het WK 2011 Vrouwenvoetbal was voorlopig het laatste grote tornooi in Duitsland! Foto – (c) FIFA.com

Voor meer hierover ga naar:
DFB.de

Bekijk ook het Duitse bidbook voor het EK 2024:
DFB.de

Lees ook nog over het EK 2021 Vrouwenvoetbal via:
Vrouwenteam.be

Share