Share

Terwijl de Belgian Red Flames op woensdag 29 augustus 2018 vertrokken naar Roemenië voor hun laatste uitwedstrijd in de groepsfase van het WK 2019 in Frankrijk is ook al bekend wanneer de loting voor de voorronde van het EK 2021 zal plaatsvinden. Dat is uiteraard nog ver weg maar niet onbelangrijk voor de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal.

In welk land dat EK zal doorgaan is nog niet bekend. Op dit ogenblik hebben zich al 3 landen kandidaat gesteld maar de KBVB is daar, ondanks het succes dat het voorbije EK in Nederland kende, niet bij. Engeland, Oostenrijk en Hongarije staan voorlopig wel in de wachtrij om het 13de EK ooit te mogen organiseren. De deadline om zich kandidaat te stellen is op vrijdag 31 augustus 2018.

De definitieve beslissing over waar dat EK zal plaatsvinden wordt verwacht op maandag 3 december 2018. De datum van de loting voor de voorronde is wel al bekend en dus zullen de Belgian Red Flames op vrijdag 22 februari 2019 hun tegenstanders kennen in de voorronde van het EK 2021!

Voor nog meer over Roemenië – België ga naar:
Vrouwenteam.be

Lees over het Engelse bid voor het EK 2021 via:
Website Engelse Voetbalbond

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In Sport Voetbal Magazine van woensdag 29 augustus 2018 probeert collega Fréderic Vanheule op pagina 27 in de rubriek ‘Vrijgespeeld’ aan de hand van 20 levensvragen Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames, beter te leren kennen.

Share