De Belgian Red Flames U19 zijn in Yerevan aan de eerste EK-kwalificatieronde op weg naar de eindronde in Schotland begonnen met een eenvoudige overwinning tegen gastland Armenië.

De Belgian Red Flames U19 wonnen hun eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Thomas Jansen met 5-0 dankzij dubbels van Esther Buabadi (33ste en 50ste minuut), van Kaily Dhondt (45ste + 2de en 81ste minuut) en een doelpunt van Janne Geers (79ste minuut). In het andere duel in groep 12 haalde Ijsland het met 1-2 tegen Wales.

België speelde met Femke Bastiaen in doel, in de verdediging speelden van rechts naar links captain Sari Kees, Romy Camps, Zenia Mertens en Constance Brackman; op het middenveld vonden we Aster Janssens, Karlijn Knapen en Kaily Dhondt terug en in de aanval speelden Lisa Petry, Esther Buabadi en Talitha De Groote. Stephanie Pirotte, Janne Geers en Marie Van Caesbroeck mochten na een uur invallen voor respectievelijk Talitha De Groote, Lisa Petry en Aster Janssens. Chrystal Lermusiaux mocht na 71 minuten in de plaats komen van Constance Brackman en Frieke Temmerman verving na 72 minuten Karlijn Knapen. Joséphine Delvaux bleef als reservedoelvrouw 90 minuten op de bank.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de openingsdag in groep 12:

België – Armenië 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 33′ Esther Buabadi 1-0, 45′ + 2′ Kaily Dhondt 2-0, 50′ Esther Buabadi 3-0, 79′ Janne Geers 4-0, 81′ Kaily Dhondt 5-0.

Wales – Ijsland 1-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 54′ Hlín Eiríksdóttir 0-1, 58′ Alexandra Jóhannsdóttir 0-2, 59′ Tamsyn Sibanda 1-2.

Ijsland – België (12u);

De beste twee van elke groep en de twee beste derdes met het beste resultaat tegen de eerste twee plaatsen zich voor de Eliteronde met titelverdediger Spanje en Frankrijk. De loting van deze Eliteronde zal plaatsvinden op 23 november 2018.

De EK-eindronde is van 16 tot 28 juli 2019 in Schotland! Op deze EK-eindronde wordt vervolgens ook gespeeld voor de tickets voor het WK U20 van 2020!