Share

De competitie in de Belgische Super League is voor KRC Genk Ladies nog maar 4 speeldagen ver maar het loopt blijkbaar niet zoals verhoopt want inmiddels is bekend geworden dat de club op zoek gaat naar een nieuwe trainer. De samenwerking met Patrick Slegers, de voorbije maanden de trainer van het belangrijkste Limburgse vrouwenvoetbalteam, is in onderling overleg stopgezet!

Dat staat te lezen op de website van de club op dinsdag 2 oktober 2018. Patrick Slegers leidde KRC Genk Ladies vorig seizoen naar de eerste bekerfinale in de clubgeschiedenis maar in Eupen werd de eindstrijd op zaterdag 26 mei 2018 ondanks de vele meegereisde fans een ontgoocheling. KRC Genk Ladies verloor tegen Standard met 0-2.

Met de nieuwe aanwinsten hoopte KRC Genk Ladies dit seizoen te kunnen meedoen voor de titel maar na 4 speeldagen haalde het voorlopig een 5 op 12 met puntendelingen thuis tegen Standard (1-1) en OH Leuven (1-1) en een nederlaag op bezoek bij KAA Gent Ladies (5-2) onvoldoende. Er werd immers voorlopig alleen gewonnen tegen KSK Heist (0-5).

De club hoopt wellicht op een kentering voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 13 oktober 2018 tegen titelverdediger RSC Anderlecht. De aftrap van dat duel is om 20 uur in de schaduw van de Luminus Arena.

Voor nog meer hierover ga naar:
Website KRC Genk Ladies

Lees over de bekerfinale 2018:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share