Share

Voor het blauw-zwart van Michel Preud’homme was het op zondag 14 februari 2016 op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League een korte rit naar de kust voor het bezoek aan KV Oostende. Het vrouwenteam van Club Brugge daarentegen moest een dag eerder, op zaterdag 13 februari 2016, onder leiding van coach Ingrid Derycke wel een bijzonder verre reis maken om even een inhaalwedstrijd in tweede klasse af te werken.

Het vrouwenteam van Club in de bus op weg naar de Ardennen! Foto - (c) Pedro Geeraert

Het vrouwenteam van Club in de bus op weg naar de Ardennen! Foto – (c) Pedro Geeraert

Het leek wel een Europese verplaatsing maar de de lach, het plezier en het enthousiasme van het team uit Brugge ging onderweg niet verloren. Bij aankomst in Sibret, in de Ardennen, kwamen ze in de sneeuw terecht maar er werd wel gespeeld!

Vrouwelijk blauw-zwart gaat even het veld inspecteren! Foto - (c) Pedro Geeraert

Vrouwelijk blauw-zwart gaat even het veld inspecteren! Foto – (c) Pedro Geeraert

De wedstrijd zelf in gure weersomstandigheden en op een moeilijk bespeelbaar veld werd gekenmerkt door een felle strijd tussen twee teams die voluit voor de volle buit gingen. Er vielen twee afgekeurde doelpunten, eentje voor beide teams. Vroeg in het duel, dat in de heenronde in Aalter op 0-2 voor de groen-zwarten eindigde, werd de goal van Wallonia Club Sibret van Marie Meunier door scheidsrechter Lannoy afgekeurd. Na de pauze werd de treffer van Silke Choteau voor Club Brugge, dat zoals steeds mooi voetbal probeerde te brengen, afgefloten vanwege buitenspel. Allemaal niet zo duidelijk volgens de speelsters en de fans maar goed de ref stond er wel alleen voor. De bordjes bleven daar dus staan op 0-0!

Marie Meunier (Sibret) probeert op een glad veld de Brugse verdediging uit te spelen maar vrouwelijk blauw-zwart is waakzaam. Foto - (c) Th. L - L'Avenir

Marie Meunier (Sibret) probeert op een glad veld de Brugse verdediging uit te spelen maar vrouwelijk blauw-zwart is waakzaam. Foto – (c) Th. L – L’Avenir

In de stand blijven Sibret en Club Brugge na dit inhaalduel respectievelijk op plaatsen 5 en 6 staan. Sibret heeft 26 punten uit 14 duels, Club Brugge 23 punten uit evenveel wedstrijden. Svelta Melsele is nog altijd leider met 35 punten voor Dames VK Egem 32, Eendracht Louwel 29 en Wuustwezel 28.

Op de 15de speeldag spelen zowel Sibret als vrouwelijk blauw-zwart thuis. Sibret ontvangt op zaterdag 20 februari 2016 Wuustwezel om 15 uur terwijl Club Brugge het om 17 uur in de Lindestraat in Aalter opneemt tegen Rapide Wezemaal. Iedereen is welkom!

Dit is het volledige programma voor zaterdag 20 februari 2016 in tweede klasse met aftrap om 15 uur:
Ladies Genk – Wolfsdonk Sport (12u30);
Cerkelladies Brugge – Dames VK Egem (14u);
GFA Sinaai – SV Zulte Waregem B;
Wallonia Club Sibret – Wuustwezel;
Eendracht Louwel – Svelta Melsele;
Club Brugge – Rapide Wezemaal (17u).

Lees nog meer over Sibret-Club Brugge en bekijk nog meer foto’s van dit duel:
Website L’Avenir

Share